Osiješki lepotec ugledal luč sveta

Na Hrvaškem evforično, v prvi tekmi na novem štadionu Opus Arena, ki je stal 65 milijonov evrov in ima zmogljivost 13.005 sedežev, so goli padali kot dež.
Fotografija: Najsodobnejši nogometni štadion na Hrvaškem ima le eno lepotno napako, zgrajen je bil z večino denarja madžarske vlade in madžarskega konglomerata. FOTO: Facebook
Odpri galerijo
Najsodobnejši nogometni štadion na Hrvaškem ima le eno lepotno napako, zgrajen je bil z večino denarja madžarske vlade in madžarskega konglomerata. FOTO: Facebook

S petkovo gostujočo Hajdukovo zmago v velikem derbiju proti prvaku Dinamu (2:1) se je začelo tudi hrvaško prvenstvo. Toda v nogometni velesili Hrvaški so se veselili veličastni pridobitvi, ki naj bi v naslednjih letih dala zalet in še dvignila raven in priljubljenost nogometa.

Po petih letih od predstavitve projekta in 1920 dnevih je eden od najboljših klubov Osijek igral prvo tekmo na novem štadionu. Ob premieri je bilo na Opus Areni, kot se uradno imenuje novi dom NK Osijek, spektakularno in evforično. Osijek je napolnil mrežo Slavena Belupa s pol ducata golov (6:1) in sprožil val navdušenja.

»Evropa je naposled prišla na Hrvaško,« so bili evforični nogometni navdušenci nad štadionom z zmogljivostjo 13.005 sedežev in ga v celotnem kompleksu dopolnjuje še sedem pomožnih igrišč. Stal je 65 milijonov evrov, plačniki pa so bili NK Osijek, madžarska vlada in madžarskega industrijskega konglomerata Opus Global.

Zanimivo je bilo tudi v dvoboju nekdanjih trenerjev Olimpije in Maribora. Uspešnejši je bil vijolični Sergej Jakirović, Rijeka je Rudeš pod taktirko zeleno-belega Roberta Prosinečkega premagala s 4:0.

Preberite še:

Komentarji: