Osijek je ujel slovenskega reprezentanta Damjana Boharja

Neuradno naj bi hrvaški nogometni klub za 28-letnega Prekmurca plačal kar pol milijona evrov odškodnine poljskemu moštvu Zaglebie iz Lubina.
Fotografija: Damjan Bohar je bil strelec edinega letošnjega reprezentančnega gola, s Poljske na Hrvaško pa se seli po dveh sezonah pri moštvu Zaglebie iz Lubina. FOTO: Borut Živulović/Reuters
Odpri galerijo
Damjan Bohar je bil strelec edinega letošnjega reprezentančnega gola, s Poljske na Hrvaško pa se seli po dveh sezonah pri moštvu Zaglebie iz Lubina. FOTO: Borut Živulović/Reuters

Slovenski nogometni reprezentant Damjan Bohar bo kariero nadaljeval na Hrvaškem pri Osijeku. Kar nekaj tednov je trajala prestopna mrzlica za nekdanjega igralca Mure in Maribora med poljskim Zaglebie, pri katerem je bil 28-letni hitronogi napadalec zadnji dve sezoni, in Osijekom. Neuradno je klub iz Slavonije za Slovenca plačal 500.000 evrov. Za Boharja se je še posebej ogreval trener Nenad Bjelica, ki je iz Olimpije pripeljal tudi Maria Jurčevića.

Osijek je izjemno ambiciozno, a rezultatsko precej neuspešno vstopil v sezono, v kateri naj bi bil zgrajen tudi novi štadion. Njegov proračun je blizu dvajset milijonov evrov. V Evropi je v 2. kolu kvalifikacij za evropsko ligo izpadel proti Baslu (1:2), po petih tekmah hrvaškega prvenstva pa je šele na četrtem mestu s sedmimi točkami. Na vrhu sta s po 13 točkami Dinamo in Gorica.

Komentarji: