Pep Guardiola vendarle podaljšal pogodbo z ManCityjem

Katalonski nogometni trener Pep Guardiola je podaljšal pogodbo z angleškim velikanom Manchester Cityjem, so sporočili na uradni spletni strani.
Fotografija: Slavje Pepa Guardiole po zmagi na novembrski ligaški tekmi s Fulhamom na domačem štadionu Etihad. FOTO: Adrian Dennis/AFP
Odpri galerijo
Slavje Pepa Guardiole po zmagi na novembrski ligaški tekmi s Fulhamom na domačem štadionu Etihad. FOTO: Adrian Dennis/AFP

Enainpetdesetletnemu Pepu Guardioli bi pogodba potekla po koncu te sezone, zdaj pa jo je podaljšal še za dodatni dve sezoni do 30. junija 2025.

»Zelo sem zadovoljen, da ostaja pri Manchester Cityju še dve leti. Ne morem se dovolj zahvaliti vsem v klubu za zaupanje. Tu sem srečen in sproščen. Imam vse, da lahko opravljam službo najbolje kot lahko,« je za spletno stran kluba dejal Guardiola.

»Vem, da bo naslednje poglavje tega kluba izjemno v naslednjem desetletju. Bilo je že v zadnjih desetih letih in bo spet v naslednjih, ker je klub zelo stabilen,« je dodal Katalonec, ki je poudaril, da je od prvega dne čutil nekaj posebnega v tem kolektivu. »Občutek imam, da je še veliko, kar lahko osvojimo skupaj in zato hočem ostati ter se boriti za lovorike,« je še povedal.

Z Manchester Cityjem, ki ga je doslej vodil na 374 tekmah, je osvojil 11 lovorik, od tega štiri naslove angleških prvakov, neuspešno pa z njim naskakuje ligo prvakov. V finalu je igral v sezoni 2020/21 in izgubil proti Chelseaju (0:1). Pred tem je ligo prvakov osvojil dvakrat z Barcelono.

Trenersko kariero je 51-letni Katalonec začel pri Barceloni, člansko ekipo blaugrane (247 tekem) pa prevzel leta 2008 in tam ostal štiri leta. Nato je po letu dni premora vodil še Bayern (161), tri leta kasneje pa je prevzel sinje modre iz Manchestra. Skupaj ima v svojem življenjepisu 32 lovorik v vseh tekmovanjih.

Večji del igralske kariere je preživel pri Barceloni (1991–2001), igral pa je tudi za italijanska kluba Brescio ter Romo, zunaj Evrope pa za katarski Al-Ahli in mehiški Dorados, kjer se je upokojil leta 2006.

Preberite še:

Komentarji: