Polom Drogbaja na volitvah v Slonokoščeni obali

Potem ko so mu omogočili, da se za predsedniški stolček domače nogometne zveze poteguje brez potrebne podpore, je Didier Drogba doživel prepričljiv poraz.
Fotografija: Didier Drogba ob prihodu na volilno skupčino FIF v Yamoussoukroju. FOTO: Sia Kambou/AFP
Odpri galerijo
Didier Drogba ob prihodu na volilno skupčino FIF v Yamoussoukroju. FOTO: Sia Kambou/AFP

Legendarni napadalec Chelseaja Didier Drogba je že po prvem krogu glasovanja moral priznati premoč v boju za predsedniški stolček krovne nogometne zveze Slonokoščene obale (FIF). Prejel je le 21 glasov ali več kot pol manj od največjih tekmecev, na koncu je v drugem krogu zmagal Yacine Idriss Diallo.

Kandidatura Drogbaja je od samega začetka dvigovala veliko prahu, saj ni zbral dovolj podpore klubov in sindikatov, je pa pričakovano užival veliko podporo javnosti. Za predsednika je lahko kandidiral šele takrat, ko je Mednarodna nogometna zveza razpustila FIF in njeno vodenje prepustila posebnemu odboru za normalizacijo.

Štiriinštiridesetletni Drogba, v karieri je denimo igral tudi za Marseille in Galatasaray, je v zadnjem hipu tudi odmevno izpustil televizijsko soočenje. Slonokoščena obala bo sicer gostila naslednje afriško prvenstvo, zadnjega je priredil Kamerun, kjer je za predsednika zveze uspešno kandidiral še en stari znanec evropskih zelenic Samuel Eto'o.

Preberite še:

Komentarji: