Predsednikove trde besede so zalegle, zmaji jesenski del končali z zmago

Nogometaši Olimpije se z zahtevnega gostovanja v Novi Gorici vračajo z zmago s 3:1. Andres Vombergar dvakrat zadel.
Fotografija: Zmaji so Goričane na kolena spravili prvič v sezoni. FOTO: Voranc Vogel/Delo
Odpri galerijo
Zmaji so Goričane na kolena spravili prvič v sezoni. FOTO: Voranc Vogel/Delo

Ljubljana – Očitno so težke besede klubskega šefa Milana Mandarića zalegle. Nogometni državni prvak Olimpija je v zadnjem kolu jesenskega dela prvoligaške sezone spet pokazal pravi obraz in na zahtevnem gostovanju na severnem Primorskem osvojil vse tri točke za zmago nad Gorico (brez Bedeja Osujija) s 3:1, prvo v sezoni v medsebojnih obračunih, s katero bo prezimil trdno na drugem mestu devet točk za vodilnim Mariborom.


Vidmar, Kapun, Lupeta


Trener Zoran Barišić je tokrat med vratnici, namesto Aljaža Ivačiča, postavil Nejca Vidmarja, ravno tako sta priložnost za dokazovanje že od prve minute dobila Nik Kapun in Jucie Lupeta. Na ljubljansko vodstvo ni bilo treba čakati dolgo. Po četrt ure igre je Asmir Suljić lepo zaposlil vtekajočega Stefana Savića, ki ga je Žiga Lipušček zaustavil s prekrškom, koprski sodnik Roberto Ponis je pokazal na belo točko.

Prvaki so jesenski del zapečatili z zmago. FOTO: Voranc Vogel/Delo
Prvaki so jesenski del zapečatili z zmago. FOTO: Voranc Vogel/Delo


Dve enajstmetrovki


Zanesljiv izvajalec je bil Andres Vombergar, ki je žogo poslal v eno stran, vratarja Grego Sorčana pa v drugo. Ko se je že zdelo, da bodo šli zmaji na glavni odmor s prednostjo, je v zadnjih izdihljajih polčasa Vidmar v kazenskem prostoru pokosil Andrijo Filipovića, spet se je oglasila sodniška piščalka, zanesljiv izvajalec s strelom pod prečko je bil branilec Uroš Celcer.


Vratnica Zarifovića


Olimpija je že na začetku drugega polčasa z dominanco na igrišču nakazala, da bo storila vse za tri točke. Tako je v 53. minuti Kapun sprožil z velike razdalje, Sorčan pa je žogo s skrajnimi napori odbil v kot, ki ga je izvedel Savić, pred vrati našel Arisa Zarifovića, ki pa mu je veselje preprečila vratnica. Barišićeva četa se je vendarle veselila štiri minute pozneje.


Štiglec dvakrat podal


Savić je začel akcijo, odlično preigraval in podal na levo stran Dinu Štiglecu, ki mu je vrnil uslugo, Avstrijec pa je natančno meril z glavo ob vratnici in prvake ponovno popeljal v vodstvo. Štiglec se je s še eno asistenco izkazal v 75. minuti, ko je našel glavo Vombergarja, ki se je med strelce vpisal drugič v dvoboju in že desetič v sezoni, s čimer si zdaj deli prvo mesto na lestvici najučinkovitejših igralcev lige.

Preberite še:

Komentarji: