Pri Milanu seštevajo milijone za Ibrahimovića (VIDEO)

Švedski nogometni zvezdnik se je v svojem slogu poslovil od Američanov, Italijani pa pričakujejo, da se bo vrnil v Milano.
Fotografija: Zlatan Ibrahimović je ob odhodu iz Los Angelesa Američanom sporočil, da lahko zdaj spet gledajo bejzbol. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Zlatan Ibrahimović je ob odhodu iz Los Angelesa Američanom sporočil, da lahko zdaj spet gledajo bejzbol. FOTO: AFP

»Prišel sem, videl in zmagal. Zdaj pa naprej glejte bejzbol,« je najbolj sočen izsek iz poslovilne izjave Zlatana Ibrahimovića od navijačev LA Galaxy in ameriške lige MLS, v kateri je igral zadnji dve sezoni in v 56 tekmah dosegel 52 golov. Zdaj je najbolj vroče vprašanje, kje bo »Ibra« nadaljeval kariero.

Skoraj gotovo se bo vrnil v Italijo, kjer je že nosil drese Juventusa, Interja in Milana. Kandidati za njegovega naslednjega delodajalca pa so Bologna, Napoli in Milan, pri čemer se italijanski mediji najbolj poigravajo z zamislijo, da bi 38-letni Šved balkanskih korenin spet zaigral za milanske rdeče-črne.»Milan, 60 milijonov za Zlatana«, so pri Gazzetti dello Sport naslovili članek, v katerem so se lotili morebitnega finančnega načrta Milančanov, da bi nazaj privabili zvezdnika, ki je njihove barve že branil med letoma 2010 in 2012 ter v 61 ligaških tekmah zabil 42 golov. Do denarja in nato do Ibrahimovića naj bi prišli v januarskem prestopnem roku, v katerem naj bi prodali tri igralce, ki so v ekipi zdaj na stranskem tiru. To so: Franck Kessie (njegov prestop in prihranek pri plači naj bi znašal 35 milijonov evrov), Fabio Borini (9,7) in Ricardo Rodriguez (17,7).Prisluženi in prihranjeni denar naj ne bi šel le za prihod Ibrahimovića, ki se je sporazumno razšel z ameriškimi delodajalci, temveč tudi za druge okrepitve, s katerimi bi se Milan poskušal približati vrhu. Ta čas je močno oddaljen od njega, saj v italijanskem prvenstvu zaseda 14. mesto.

Zlatan Ibrahimović je dres Milana že nosil od leta 2010 do 2012. FOTO: Reuters
Zlatan Ibrahimović je dres Milana že nosil od leta 2010 do 2012. FOTO: Reuters


Ibrahimoviću naj bi ponudili dveletno pogodbo, po kateri naj bi na sezono zaslužil 4 milijone evrov. Skeptiki se sprašujejo, ali gre z 38-letnim igralcem sklepati tako dolg dogovor, Ibrahmović pa enoletne pogodbe bržkone ne bi sprejel. Kar bi Zlatana morda lahko še odvrnilo od tega prestopa je dejstvo, da je imel v svojem prvem »mandatu« v klubu in med navijači status božanstva, ki bi lahko zbledel, če ob precej višji starosti na igrišču ne bi več mogel čarati kot tedanji »Ibrakadabra«.

Preberite še:

Komentarji: