Pri Vidu Belcu v Salernu po Riberyju še David Luiz?

Italijanski prvoligaš Salernitana, katere član je vratar slovenske reprezentance Vid Belec, je presenetljivo aktiven tudi po zaprtju poletne tržnice prestopov.
Fotografija: Ribery z Lionelom Messijem med podelitvijo zlate žoge v Zürichu leta 2014, ko ga je verjetno šele po zaslugi nepričakovanega podaljšanja roka za glasovanje premagal Portugalec Cristiano Ronaldo. Več glasov od Francoza, ki je junija prejšnje leto osvojil zgodovinsko trojno krono z Bayernom, je sicer prejel tudi Messi. FOTO: Fabrice Coffrini/AFP
Odpri galerijo
Ribery z Lionelom Messijem med podelitvijo zlate žoge v Zürichu leta 2014, ko ga je verjetno šele po zaslugi nepričakovanega podaljšanja roka za glasovanje premagal Portugalec Cristiano Ronaldo. Več glasov od Francoza, ki je junija prejšnje leto osvojil zgodovinsko trojno krono z Bayernom, je sicer prejel tudi Messi. FOTO: Fabrice Coffrini/AFP

Italijanski mediji so poročali, da bo novi član morskih konjičkov iz Salerna v ponedeljek po prestanem zdravniškem pregledu postal francoski zvezdnik Franck Ribery, ki je nazadnje nosil dres Fiorentine, pred tem pa kar 12 sezon preživel pri münchenskem Bayernu.

A to še ni vse – Salernitana, ki je tesno povezana z Laziem in njegovim predsednikom Claudiem Lotitom, naj bi se dogovorila tudi z brazilskim branilcem Davidom Luizom. Dolgoletni član londonskega Chelseaja, ki je nekoč nosil tudi dres Paris Saint-Germaina in nazadnje Arsenala, je bil v zadnjih dneh sicer v povezavah za prestop k Laziu. A kaj lahko bi se zgodilo, da si bosta sestrska kluba izmenjala nogometaša s prepoznavno dolgo pričesko, ki bo okrepil obrambo Salernitane. Ta je z Vidom Belcem na čelu v uvodnih dveh kolih serie A že prejela kar sedem zadetkov.

Ribery bo po poročanju Sky Sporta v Neapelj priletel iz Monaka, kjer je preživljal zadnje dni z družino, nato pa se odpravil proti Salernu, kjer ga ob 15. uri v ponedeljek čaka predstavitev v prostorih kluba. Podpisal naj bi enoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja še za eno sezono, če si bodo morski konjički zagotovili obstanek med elito.

Lotito se je moral po napredovanju Salernitane iz serie B pravno-formalno prekiniti povezave z rdečimi, ki so (bili) v lasti dveh podjetij: enega, čigar prvi mož je njegov brat Enrico Lotito, in drugega, s katerim je upravljal njegov svak Marco Mezzaroma.

Preberite še:

Komentarji: