Rdeče-črni razkrili podobo novega štadiona

Ker se Milan in Inter nista dogovorila o skupni obnovi San Sira, bosta zgradila vsak svoj štadion. Milanov bo imel 70.000 sedežev in veliko dodatne ponudbe.
Fotografija: Novi Milanov štadion naj bi izgledal tako. FOTO: twitter
Odpri galerijo
Novi Milanov štadion naj bi izgledal tako. FOTO: twitter

AC Milan (7) in Inter (3) sta skupaj osvojila deset naslovov v Uefini ligi prvakov, oba sta bila po 19-krat najboljša v serie A, toda njun kultni štadion San Siro, ki si ga delita od leta 1947, je tako dotrajan, da jima ni več v ponos.

Bile so zamisli, da bi velikana sodelovala pri njegovi prenovi, ampak rivalstvo je tako močno, da dogovora ni bilo. Šla bosta vsak na svoje in Milan je prvi obelodanil svoje načrte.

San Siro je bil nazadnje obnovljen leta 1990. FOTO: Daniele Mascolo/Reuters
San Siro je bil nazadnje obnovljen leta 1990. FOTO: Daniele Mascolo/Reuters

Objekt s 70.000 sedež bo na območju San Francesco v predmestju San Donato. V kompleksu bodo tudi novi klubski prostori, hotel, trgovine, muzej in zabavišče. 

»Več kot štiri leta smo snovali zamisel, da bi imeli enega najboljših štadionov na svetu, ki nam bo omogočil trajno in zmagovalno prihodnost. Naredili smo prvi korak in dobili potrditev lastnikov, da resnično želijo rast AC Milana tako na igrišču kot zunaj njega,« je bil ponosen predsednik kluba Paolo Scaroni.

San Siro ne bodo porušili, ker je objekt kulturnega pomena. FOTO: Massimo Pinca/Reuters
San Siro ne bodo porušili, ker je objekt kulturnega pomena. FOTO: Massimo Pinca/Reuters

San Siro ali Giuseppe Meazza je bil nazadnje obnovljen pred SP leta 1990. Milanske mestne oblasti so mu avgusta dale status objekta kulturnega pomena in ga tako obvarovale pred porušenjem.

Medtem Inter načrtuje gradnjo svojega novega doma  v Assagu, majhnem kraju južno od Milana.

Komentarji: