Real ima 200 milijonov evrov za Mbappeja ali Hålanda

Madridski nogometni velikan pripravlja načrt za naskok na enega od najboljših napadalcev na svetu. Kandidata sta Francoz in Norvežan.
Fotografija: Kylian Mbappe je Realova želja št. 1, toda Francoza šejki in lastniki PSG ne bodo kar tako izpustili iz rok. FOTO: Sarah Meyssonnier/Reuters
Odpri galerijo
Kylian Mbappe je Realova želja št. 1, toda Francoza šejki in lastniki PSG ne bodo kar tako izpustili iz rok. FOTO: Sarah Meyssonnier/Reuters

Španski športni dnevnik Marca, sicer naklonjen madridskemu Realu, je prepričan, da kraljevski klub končuje načrt, kako ujeti enega od dveh najbolj zaželenih napadalcev na svetu, Francoza Kyliana Mbappeja ali Norvežana Erlinga Hålanda.

Marca je jasno razkrila, zakaj pri Realu ne bodo gledali po strani, kako se njegovi drugi veliki tekmeci, še posebej Paris St. Germain, ponašajo na tržišču. Realova politika zadnjih let je bila namreč zelo pametna in varčevalna, zaradi česar po odhodu Cristiana Ronalda – pri Realu so pravočasno prodali Portugalca in se izognili, da bi postal težava, kot je postal Lionel Messi težava Barcelone – res ni bila tako uspešna v ligi prvakov, a je klubu omogočila denarno stabilnost.

V zadnjih treh prestopnih rokih (od lanskega februarja) si Real ni privoščil velikega nakupa, zgolj prodajal je. Zadnji zvezdniški nakup je bil Eden Hazard pred dvema letoma.

Erling Håland je Realova št. 2 na seznamu želja, a možen je tudi scenarij, po katerm bi Realov napad tvorila kar oba najdragocenjša napadalca na svetu.. FOTO: Leon Kügeler/Reuters
Erling Håland je Realova št. 2 na seznamu želja, a možen je tudi scenarij, po katerm bi Realov napad tvorila kar oba najdragocenjša napadalca na svetu.. FOTO: Leon Kügeler/Reuters


Pri Realu so s prodajo zadnjega od mlajših fantov iz nabora nadarjenih Norvežana Martina Ødegaarda za 40 milijonov € Arsenalu zaokrožili projekt »200 milijonov«, v katerem so vštete še prodaje Achrafa Hakimija za 45 milijonov €, Sergia Reguilona za 30 milijonov € in Raphaela Verana za 50 milijonov €. Z zbranim denarjem nameravajo »naskočiti« 22-letnega Mbappeja ali 21-letnega Hålanda.

Za koga se bodo odločili, bodo čakali do zadnjega dne prestopnega roka, pri čemer ima Real zelo dobro izhodišče. Če bo Mbappe izbral PSG tudi po izteku pogodbe prihodnje leto, bo imel odprto pot do Hålanda. A Real upa na sanjski scenarij: da bo Mbappe izpeljal še to sezono v pariškem klubu, potem pa bo bil na voljo brez odškodnine, s čimer bi lahko v Madrid prišla kar oba, Norvežan morda že letos.

Mbappeja bi Real prepričal z zajetno plačo, v katero je že zajel prihranek od Ramosove in Varanove plače, skupaj 30 milijonov €.

 

Preberite še:

Komentarji: