Real in Barcelona že danes, Liverpool in Manchester City jutri

Josip Iličić v Genovi, Jan Oblak z Espanyolom, Simon Rožman nad Dinamo in nekdanjega varovanca Mislava Oršića.
Fotografija: Josip Iličić je v sredo ustavil nalet Manchester Cityja, angleški prvaki bodo jutri v Liverpoolu naleteli še na močnejši izziv. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Josip Iličić je v sredo ustavil nalet Manchester Cityja, angleški prvaki bodo jutri v Liverpoolu naleteli še na močnejši izziv. FOTO: AFP

Zadnji konec tedna pred akcijo državnih reprezentanc prinaša značilne izzive nogometnim klubom: kdo si ne bi želel na oddih s tremi točkami in ohraniti 14-dnevne zmagovalne miselnosti? Tudi danes in jutri bo enako, pri čemer bo najbolj spektakularno v Italiji, Angliji in Nemčiji.

Selektor slovenske izbrane vrste Matjaž Kek bo v teh dneh spremljal učinek svojih fantov po Evropi zadnjič pred tekmama z Latvijo (naslednja sobota v Stožicah) in s Poljsko (tri dni pozneje v Varšavi). Najodmevnejši bitki bosta vnovič igrala njegova najdražja eksponata Jan Oblak in Josip Iličić, čigar Atalanta bo jutri (15) gostovala pri Sampdorii.

Benjamin Verbič je v četrtek zabil gol nekdanjim soigralcem na Danskem, jutri bi ga »moral« še Šahtarju. FOTO: AFP
Benjamin Verbič je v četrtek zabil gol nekdanjim soigralcem na Danskem, jutri bi ga »moral« še Šahtarju. FOTO: AFP


Špansko prvenstvo nemara še nikdar ni bilo tako izenačeno. Barcelona, Real Madrid in Sociedad imajo po 22 točk, Atletico in Sevilla eno manj, Valencia, ki kotira na 13. mestu, zaostaja za vodilnim triom pičlih 5 točk. V resnici "vselej" kotirata med možnimi kandidati za naslov prvaka le Barça in Real, v zadnjih letih se je dodatno približal njuni ravni Atletico, preostali člani primere division so povečini obsojeni bodisi na boj za 4. mesto bodisi na boj za obstanek. Nedeljski (16) dvoboj Atletica in Espanyola bo prišel kot nalašč za Jana Oblaka, ki ni vajen prejemati dveh golov, kot se je zgodilo v sredo v Leverkusnu. Real (18.30) in Barcelona (21) bosta aktivna že danes.


Rožman nekoč v Celju z Oršićem


Ob isti uri kot Real Madrid bodo igrali nemško klasiko. Na Bavarsko prihaja Dortmund: kako bo vplivala na Bayernove ase odstavitev trenerja Nika Kovača. Najhitrejši ritem igre pričakujejo na Otoku. Dvoboj Liverpoola in Manchester Cityja, ta čas najmočnejših klubov na svetu, bo delno odgovoril na vprašanje, kako blizu je prvi naslov prvaka za rdeče po davnem letu 1990. Trenutna prednost Liverpoola znaša 6 točk. To naj bi bila paša za oči: spopad različnih sistemov igre 4-3-3 ter trojčkov Mane-Firmino-Salah in Sterling-Agüero-Mahrez. Rivalstvo trenerjev Jürgena Kloppa in Pepa Guardiole je vzklilo že v bundesligi.

Pep Guardiola (levo) in Jürgen Klopp bosta gotovo začinila derbi med Liverpoolom in Manchester Cityjem. FOTO: Reuters
Pep Guardiola (levo) in Jürgen Klopp bosta gotovo začinila derbi med Liverpoolom in Manchester Cityjem. FOTO: Reuters


Derbi sezone bo jutri ob 16. uri igral tudi Benjamin Verbič, ki bo v majici Dinama (27 točk) iskal zadnjo priložnost za "stik" z vodilnim ukrajinskim klubom Šahtarjem (37). Nedelja bo dan za derbije: trener Simon Rožman bo ob 17.30 z Rijeko napadel Dinamo (v majici slednjega blesti Mislav Oršić, ki ga je Rožman vodil v Celju), zvečer (20.45) bo na sporedu vselej spektakularna italijanska klasika med Juventusom in Milanom.

Preberite še:

Komentarji: