Real pripeljal ​»japonskega Messija«

V madridskem Realu nadaljujejo s prenovo moštva, ob zvezdniških imenih se je ekipi pridružil tudi 18-letni Japonec ​Takefusa Kubo.
Fotografija: Takefusa Kubo velja za čudežnega dečka japonskega nogometa. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Takefusa Kubo velja za čudežnega dečka japonskega nogometa. FOTO: AFP

Vodstvo Reala Madrida je potrdilo podpis pogodbe z "japonskim Messijem" Takefuso Kubo. Osemnajstletnik, ki velja za enega izmed najbolj obetavnih mladih nogometašev na svetu, je bil iskana tarča na tržišču, zanj so se zanimali tudi Barcelona, Paris Saint-Germain in prvak premier lige Manchester City.

Kubo je prvo člansko reprezentančno tekmo za Japonsko odigral v začetku meseca proti Salvadorju (2:0) in je tudi član ekipe, ki bo nastopila na pokalu Amerike v Braziliji.

Po prvih nogometnih korakih v domovini je bil med letoma 2011 in 2015 član mladinske akademije Barcelone, kjer je tudi dobil vzdevek po slavnem argentinskem nogometašu. Ker Katalonci niso mogli podpisovati pogodb z mladimi nogometaši zaradi kazni Mednarodne nogometne zveze, se je vrnil v domovino.

Med letoma 2015 in 2017 igral za mladinsko ekipo iz Tokia in potem še za člansko, od koder tudi prihaja v špansko prestolnico. Najprej bo naslednjo sezono igral za B ekipo Reala, Castillo, letna plača pa naj bi po pisanju japonskih medijev presegala dva milijona evrov.

Komentarji: