Real v Nemčiji našel prvo poletno okrepitev

Pri madridskem Realu so že začeli z gradnjo ekipe za prihodnjo sezono. V obrambo bodo dodali novega izkušenega igralca.
Fotografija: David Alaba naj bi se poleti brez odškodnine preselil k Realu. FOTO: Franck Fife/Reuters
Odpri galerijo
David Alaba naj bi se poleti brez odškodnine preselil k Realu. FOTO: Franck Fife/Reuters

Čeprav pri madridskem Realu niso odigrali še niti polovico prvenstvenih tekem aktualne sezone, pa že razmišljajo o gradnji ekipe za prihodnjo. Pri tem so tudi uspešni, saj naj bi že uredili vse potrebno za prestop avstrijskega branilca Davida Alabe, poroča Marca.

V Španiji že dolgo pišejo o statusu odličnega 28-letnega branilca, ki je z Bayernom osvojil 25 lovorik, zdaj pa noče podaljšati pogodbe, ki se mi izteče 30. junija.

Kot trdi Marca, je Alaba že privolil v to, da se bo poleti brez odškodnine pridružil aktualnim španskim prvakom. Z njimi se je dogovoril za štiriletno pogodbo, ki mu bo letno navrgla 11 milijonov evrov.

Za Avstrijca je vladalo precejšnje zanimanje med evropskimi klubi, v svoje vrste so ga želeli pripeljati pri Manchester Cityju, Paris Saint Germainu, Liverpoolu in Chelseaju, vendar pa se je Alaba odločil za selitev v Madrid.

David Alaba bo več kot dobrodošla okrepitev v Realovi obrambi, še zlasti zato, bo poleti potekla pogodba 34-letnemu kapetanu Sergiu Ramosu, obenem pa tudi forma 32-letnega Marcela ni več na visokem nivoju.

Preberite še:

Komentarji: