Athletic matiral Atletico, med prvim in četrtim le tri točke

Še vedno vodilno moštvo španskega prvenstva v Baskiji nadaljevalo niz gsotujočih tekem brez zmage. Barcelona na lestvici ujela Real Madrid, a ima tekmo manj.
Fotografija: Tudi Jan Oblak ne zmore vsega, v Bilbauu je bil nemočen pri golih domačega Athletica. FOTO: Ander Gillenea/AFP
Odpri galerijo
Tudi Jan Oblak ne zmore vsega, v Bilbauu je bil nemočen pri golih domačega Athletica. FOTO: Ander Gillenea/AFP

Kakšna srhljivka. Po porazu v Bilbauu je vodilni v španskem nogometnem prvenstvu madridski Atletico le še dve točki pred Realom in Barcelono ter tri pred Sevillo. Moštvo Jana Oblaka je že bilo v zaostanku že od 8. minute po golu Alejandra Berenguerja. Lov za izenačenjem je Atletico ujel v 77. minuti, ko je Stefan Savić z glavo zadel po podaji iz kota, toda Madridčane je s hladno prho zalil Inigo Martinez. Tudi on je z glavo zabil po podaji iz kota.  

Antoine Griezmann je bil veliki junak Barcelonine zmage v Villarrealu. FOTO: Jose Jordan/AFP
Antoine Griezmann je bil veliki junak Barcelonine zmage v Villarrealu. FOTO: Jose Jordan/AFP


Najbolje kaže Barceloni, ki ima tekmo manj od tekmecev. Tekmo 33. kola na zahtevnem gostovanju v Villarrealu je začela slabo, a jo je odlično končala. Po golu vzhajajočega zvezdnika afriškega nogometa Nigerijca Samuel Chukwueze je v 26. minuti zaostajala, potem pa je kot ptič feniks iz pepela vstal Francoz Antoine Griezmann in z dvema goloma v 28. minuti ter 35. zrežiral zasuk, ki je zadostoval za tesno zmago z 2:1. Tridesetletni napadalec je za Barcelono v tej sezoni dosegel devet golov in je izenačil dosežek iz minule sezone.

Real Madrid je  na domačem igrišču je v močnem deževju gostil Betis in se razšel brez doseženega gola. Prvaki ostajajo na drugem mestu lestvice z dvema točkama manj od vodilnega Atletica, a tudi s tekmo več. Barcelona je tretja s tremi točkami manj od Reala, toda igrati mora še dve tekmi, Sevilla na četrtem mestu pa se lahko že v tem krogu približa izbrancem Zinedina Zidana na zgolj točko.

Madridskemu Realu se generalka pred prvo polfinalno tekmo lige prvakov s Chelseajem v torek v španski prestolnici ni posrečila. Gostje so imeli celo več zrelih priložnosti in bi lahko Madrid zapustili s celotnim izkupičkom. Real Madrid je tako drugič remiziral v zadnjih treh krogih – tudi proti Getafeju je igral 0:0 –, hkrati pa že na četrti domači tekmi zaporedoma proti Betisu ni dosegel gola.

Realov trener Zinedine Zidane ni imel razlogov za veselje. FOTO: Juan Medina/AFP
Realov trener Zinedine Zidane ni imel razlogov za veselje. FOTO: Juan Medina/AFP


Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: