Po prvem zadetku ekstaza Højlunda in preobrat Uniteda

Nogometaši Liverpoola so na gostovanju na Turf Mooru premagali Burnley z 2:0. Manchester United zaostajal z 0:2, a nato slavil s 3:2 proti Aston Villi.
Fotografija: Zadetek je danskemu napadalcu, za katerega je United odštel 74 milijonov evrov odškodnine, pomenil ogromno. FOTO: Oli Scarff/AFP
Odpri galerijo
Zadetek je danskemu napadalcu, za katerega je United odštel 74 milijonov evrov odškodnine, pomenil ogromno. FOTO: Oli Scarff/AFP

V angleškem nogometnem prvenstvu se je odvijal t.i. »boxing day«, dan po božiču, ki tradicionalni mine v znamenju vrhunskih nogometnih dvobojev. Tokrat so bili pod drobnogledom nogometaši Liverpoola, ki so gostovali pri Burnleyju in slavili z 2:0. Liverpool je bil v prvem polčasu, ko je sprožil kar 14 strelov v okvir vrat, veliko boljši nasprotnik, a so le enkrat zatresli domačo mrežo, v 6. minuti je zadel Darwin Nunez.

V drugem polčasu je Burnley začutil svojo priložnost in vzpostavil ravnotežje na igrišču, igra ekipe Jürgna Kloppa je bila manj tekoča kot v prvem delu, olajšanje pa je rdečim v 90. minuti prinesel Diogo Jota, ki je postavil končni izid. Liverpool je po zmagi znova na vrhu angleškega prvenstva, Arsenal na drugem mestu zaostaja dve točki, a je odigral tekmo manj.

Diogo Jota je v izdihljajih tekme iz skorajda mrtvega kota postavil končni izid. FOTO: Phil Noble/Reuters
Diogo Jota je v izdihljajih tekme iz skorajda mrtvega kota postavil končni izid. FOTO: Phil Noble/Reuters

Zelo zanimivo je bilo tudi na Old Traffordu, kjer je Aston Villa po prvem polčasu vodila že z 2:0. Navijači so izžvižgali rdeče vrage, ki so v drugem polčasu na igrišče pritekli kot prerojeni. Z visokim presingom so onemogočili gradnjo napadov ekipi iz Birminghama, Alejandro Garnacho pa je z dvema goloma poskrbel za izenačenje.

Sledil je prvi gol v premier ligi za Rasmusa Højlunda, z lepim volejem z levico je žogo od leve vratnice poslal za hrbet Emiliana Martineza. Danec je na svoj prvenec v angleškem prvenstvu čakal več kot 1000 minut, po golu za 3:2 pa Villa ni imela več moči za preobrat in United je slavil pomembno zmago s 3:2. Villa je kljub porazu ostala na tretjem mestu v angleškem prvenstvu, United je zdaj šesti.

Na prvi tekmi 26. decembra je Nottingham v Newcastlu presenetljivo slavil s 3:1, poškodbe in utrujenost se pri srakah v zadnjem obdobju še kako poznajo. Bournemouth je zanesljivo, s 3:0 premagal Fulham, Lutton pa na gostovanju s 3:2 Sheffield United. 

Angleško prvenstvo:

Newcastle - Nottingham Forest 1:3 (1:1)
Bournemouth - Fulham 3:0 (1:0)
Sheffield United - Luton 2:3 (0:1)
Burnley - Liverpool 0:2 (0:1)
Manchester United - Aston Villa 3:2 (0:2)

Preberite še:

Komentarji: