Po remiju v derbiju Arsenal spet na vrhu lestvice

Nogometaši Liverpoola in Manchester Uniteda v vrhuncu 17. kola premier league niso zatresli tekmečeve mreže.
Fotografija: Liverpool in Manchester United sta se razšla brez golov. FOTO: Paul Ellis/AFP
Odpri galerijo
Liverpool in Manchester United sta se razšla brez golov. FOTO: Paul Ellis/AFP

V derbiju 17. kola angleškega prvenstva med Liverpoolom in Manchester Unitedom ni bilo zmagovalca, tekmeca sta se razšla brez golov, s čimer so bili še najbolj zadovoljni nogometaši Arsenala, ki so spet vodilna ekipa na lestvici.

Arsenal je še pred derbijem, na katerem je United prvič v sezoni remiziral, uspešno opravil svojo nalogo, z 2:0 je doma ugnal Brighton. Londončani v prvem polčasu kljub premoči niso našli poti do mreže, v drugem pa so vendarle strli odpor tekmeca. V 53. minuti je najprej zadel Gabriel Jesus, v 87. minuti je zmago potrdil Kai Havertz. Varovanci Mikela Artete imajo zdaj točko prednosti pred Liverpoolom in Aston Villo.

Slednja je prav tako nadaljevala dobre predstave, v gosteh je bila z 2:1 boljša od Brentforda. Po prvem polčasu je zaostajala, v zadnjem delu pa je izkoristila številčno premoč na igrišču, potem ko je sodnik v 71. minuti izključil Bena Meeja. V 77. minuti je izenačujoči gol dosegel Alex Moreno, zmago pa je gostom v 85. minuti zagotovil Ollie Watkins, nekdanji igralec Brentforda, ki je po kotu zadel z glavo.

West Ham je doma s 3:0 ugnal Wolverhampton, dva gola je dosegel Mohamed Kudus, Lucas Paqueta pa je bil podajalec pri vseh zadetkih.

Nogometaši Crystal Palacea so se veselili v Manchestru. FOTO: Carl Recine/Reuters
Nogometaši Crystal Palacea so se veselili v Manchestru. FOTO: Carl Recine/Reuters

Spodrsljaj Cityja in srčni zastoj kapetana Lutona

V soboto so nogometaši Manchester Cityja remizirali s Crystal Palaceom z 2:2. To je novo razočaranje za navijače Cityja, ki je ob odsotnosti Erlinga Haalanda (poškodba) vodil z 2:0, a tri točke zapravil v peti minuti sodnikovega dodatka drugega dela, ko je z bele točke za delitev točk zadel Michael Olise. Pred tem sta bila za City strelca Jack Grealish (24.) ter Rico Lewis (54.), na 1:2 pa je znižal Jean-Philippe Mateta v 76. minuti.

Takole so oživljali Toma Lockyera. FOTO: Toby Melville/Reuters
Takole so oživljali Toma Lockyera. FOTO: Toby Melville/Reuters

Do neljubega dogodka je prišlo na tekmi med Bournemouthom in Lutonom, na njej se je v drugem polčasu zgrudil kapetan gostov Tom Lockyer, zaradi česar so tekmo prekinili in nato preložili.  Lockyer je v 60. minuti še drugič letos doživel srčni zastoj, a je bil odziven, potem ko so mu zdravniki pomagali in ga odnesli z zelenice. Po hitri obravnavi na štadionu so 29-letnika prepeljali v bolnišnico. Lockyer je v stabilnem stanju, ob njem pa je že njegova družina. Kljub temu zaradi pretresenih nogometašev obeh ekip dvoboja niso nadaljevali, rezultat je bil 1:1.

Preberite še:

Komentarji: