Ronaldov odvetnik: Obtožbe temeljijo na izmišljenih dokumentih

»Vajen je velike medijske pozornosti, vseeno je obžalovanja vredno, da mediji še naprej širijo in spodbujajo namerno obrekovanje.«
Fotografija: Cristiano Ronaldo trdi, da je bil odnos s Kathryn Mayorgo sporazumen. FOTO: Matrixpictures/AP
Odpri galerijo
Cristiano Ronaldo trdi, da je bil odnos s Kathryn Mayorgo sporazumen. FOTO: Matrixpictures/AP

Torino – V taboru večkratnega dobitnika zlate žoge za najboljšega svetovnega nogometaša leta, Juventusovega Portugalca Cristiana Ronalda, vztrajajo, da superzvezdnik pred devetimi leti v hotelu v Las Vegasu ni posilil takrat 25-letne ameriške manekenke Kathryn Mayorga. Igralčev odvetnik Peter Christiansen je prepričan, da obtožbe temeljijo na izmišljenih dokumentih in da je njegov klient popolnoma nedolžen. Lasvegaška policija je preiskavo odprla v začetku meseca.


Ronaldo srečanja ne zanika


Ronaldo srečanja z Mayorgo ne zanika, vendar je bil – po zatrjevanju odvetnika – njun odnos ves čas sporazmen in ni šlo za spolni napad. Nemški Der Spiegel je o domnevnem posilstvu poročal že pred letom in pol, zgodbo pa osnoval na dokumentih, pridobljenih s pomočjo razvpitih Football Leaks. Portugalec niti ne zanika, da je Američanki leta 2010 ponudil izvensodno poravnavo, težko 375.000 dolarjev, v zameno za javni molk o njunem odnosu, a so bili, po njegovem, razlogi zanjo javnosti predstavljeni povsem izkrivljeno. Nogometašev zastopnik je poudaril, da ponudba poravnave v nobenem primeru ne pomeni priznanja krivde.


Le sledil nasvetom svetovalcev


Odvetnik dodaja, da mediji poročila naslanjajo na ukradene in digitalno prirejene dokumente s spremenjenimi in celo povsem izmišljenimi deli, medtem ko naj bi Ronaldo s predlagano odškodnino le sledil nasvetom svetovalcev, da bi ustavil nezaslišane obtožbe, ki so mu jih naprtili. »Želel se je izogniti poskusom krnitve ugleda, ki ga je zgradil s trdim delom, popolno predanostjo športu in osebnostno rastjo. Cristiano je vajen velike medijske pozornosti, vseeno pa je obžalovanja vredno, da mediji še naprej širijo in spodbujajo namerno obrekovanje, ki temelji na prirejenih in izmišljenih digitalnih dokumentih,« opozarja Christiansen.


Realova zahteva


Portugalski časnik Correio da Manha navaja, da je nekdanji delodajalec Real Madrid od Ronalda zahteval, naj plača odškodnino Kathryn Mayorgi, saj si kot klub ni želel umazati imena z afero. »Skrbi so se še povečale po ameriških počitnicah leta 2009, ko so ga tabloidi ujeli v spremstvu starlete Paris Hilton. Investicija v Ronalda je bila astronomska, o njegovih sposobnostih na igrišču ni dvomil nihče, a so se bali, da bi posledice njegovih zasebnih dejanj omajale klubsko podobo,« je poročal portugalski medij.

Preberite še:

Komentarji: