Rusi z navezo Dzjuba-Mirančuk strli finski oreh

V St. Peterburgu so igralci iz največje države osvojili tri točke in ostajajo v igri za napredovanje. Finski gol razveljavljen. Odločitev ob koncu prvega dela.
Fotografija: Aleksej Mirančuk se je veselil zmagovitega gola za Rusijo. FOTO: Kirill Kudryavtsev/AFP
Odpri galerijo
Aleksej Mirančuk se je veselil zmagovitega gola za Rusijo. FOTO: Kirill Kudryavtsev/AFP

Rusija je po uvodnem porazu z 0:3 proti Belgiji spet med živimi na 16. evropskem prvenstvu v nogometu. Na drugi tekmi v St. Peterburgu so z 1:0 premagali Finsko, ki je na prvi tekmi presenetila Dansko. Edini gol na tekmi je po podaji Artjuma Dzjube dosegel Aleksej Mirančuk. V drugi minuti sodnikovega podaljška prvega polčasa je lepo zadel v desni zgornji kot.

Teemu Pukki ni bil nevaren za ruska vrata. FOTO: Kirill Kudryavtsev/AFP
Teemu Pukki ni bil nevaren za ruska vrata. FOTO: Kirill Kudryavtsev/AFP


Finci so se v četrti minuti že veselili gola, vendar je bil po posredovanju VAR razveljavljen, ker je bil nesojeni strelec Joel Pohjanpalo v prepovedanem položaju. Drugače pa niso bili nevarni, večinoma so se branili, Rusi pa so nadzirali potek tekme in si ustvarili precej priložnosti. Danska in Belgija bosta igrali jutri.Statistika govori o premoči Rusov. V strelih so bili boljši z 11:6, v kotih s 4:1, v posesti s 56:44 %. Danes bosta še tekmi v skupini A, in sicer ob 18.00 v Bakuju Turčija - Wales in ob 21.00 v Rimu Italija - Švica.

Preberite še:

Komentarji: