Šeško pred naslednjim korakom pripravljen na garanje

Slovenski nogometaš Benjamin Šeško je predčasno podaljšal pogodbo z avstrijskim prvoligašem Red Bull Salzburgom.
Fotografija: Benjamin Šeško je bil najmlajši udeleženec zadnje reprezentančne akcije članske izbrane vrste, ki se je pomerila s Severno Makedonijo in Gibraltarjem. Nogometaš Salzburga je v minuli sezoni na posoji v Lieferingu zabil 21 golov v 2. avstrijski ligi. FOTO: Christian Ort/gepa
Odpri galerijo
Benjamin Šeško je bil najmlajši udeleženec zadnje reprezentančne akcije članske izbrane vrste, ki se je pomerila s Severno Makedonijo in Gibraltarjem. Nogometaš Salzburga je v minuli sezoni na posoji v Lieferingu zabil 21 golov v 2. avstrijski ligi. FOTO: Christian Ort/gepa

Prvotna pogodba bi se 18-letnemu slovenskemu talentu Benjaminu Šešku iztekla prihodnje leto, avstrijski mediji pa poročajo, da je napadalec že podpisal pogodbo do leta 2026. Kar 192 cm visoki Šeško, ki se je v Avstrijo preselil pred dvema letoma iz Domžal, je v zadnjih dveh sezonah igral za drugoligaša Liefering, kjer se kalijo Salzburgovi mladi upi.

Z Lieferingom je Šeško lani osvojil drugo mesto, na 29 tekmah pa je dosegel 21 golov in poslal predložke za šest golov. Svojo prvo priložnost je dobil tudi v prvi ligi, kjer je zaigral na tekmi med Red Bull Salzburgom in Hartbergom.

»Vesel sem zaupanja, ki ga imajo vame v klubu. Pretekli dve leti sta bili zame zelo pomembni, saj sem se navajal na profesionalno raven igre. Zdaj bi rad storil naslednji korak, a vem, da bom moral za to še zelo garati,« so v klubu povzeli mladega slovenskega nogometaša.

Preberite še:

Komentarji: