Slavko Vinčić bo delil pravico Eintrachtu in Rangersu

Po Damirju Skomini slovenski sodniki ponovno protagonisti v finalih elitnih evropskih klubskih tekmovanj.
Fotografija: Slavko Vinčić bo 18. maja glavni na finalu evropske lige v Sevilli.  FOTO: Kai Pfaffenbach/Reuters
Odpri galerijo
Slavko Vinčić bo 18. maja glavni na finalu evropske lige v Sevilli.  FOTO: Kai Pfaffenbach/Reuters

Slavko Vinčić bo sodil letošnjo finalno tekmo nogometne evropske lige med nemško ekipo Eintracht Frankfurt in škotsko zasedbo Glasgow Rangers, ki bo 18. maja v Sevilli. Njegova pomočnika bosta Tomaž Klančnik in Andraž Kovačič, je sporočila Evropska nogometna zveza (Uefa). Dvainštiridesetletni Vinčić je od leta 2010 mednarodni sodnik, doslej je sodil devet tekem v elitni ligi prvakov, vključno z letošnjo povratno četrtfinalno tekmo med nemškim Bayernom iz Münchna in španskim Villarrealom.

Na finalni tekmi lige prvakov med španskim Realom iz Madrida in angleškim Liverpoolom, ki bo 28. maja v Parizu, bo pravico delil Francoz Clément Turpin, na finalni tekmi konferenčne lige med italijansko Romo in nizozemskim Feyenoordom, ta bo 25. maja v Tirani, pa Romun Istvan Kovacs.

Naj dodamo, da je nekdanji vrhunski slovenski sodnik Damir Skomina sodil finalno tekmo evropske lige leta 2017 med Ajaxom in Manchester Unitedom, dve leti pozneje je v finalu lige prvakov delil pravico Liverpoolu in Tottenhamu.

Komentarji: