Slovo branilk naslova in Megan Rapinoe

Po dramatičnem izvajanju 11-metrovk je v osmini finala Švedska izločila svetovne prvakinje iz ZDA. Naprej tudi Nizozemska, Španija in Japonska.
Fotografija: Švedinje so se prebile v četrtfinale SP. FOTO: William West/AFP
Odpri galerijo
Švedinje so se prebile v četrtfinale SP. FOTO: William West/AFP

Ameriške nogometašice ne bodo osvojile precedenčnega tretjega zaporednega naslova svetovnih prvakinj in njihova glavna zvezdnica Megan Rapinoe ni dočakala sanjskega konca kariere.

ZDA so bile letos bleda senca ekipe izpred štirih let v Franciji, kjer so dobile vseh sedem tekem. V predtekmovanju so se po dveh remijih skozi šivankino uho prebile v osmino finala, tam pa naletele na švedski zid. Skandinavke so v Melbournu po 120 minutah igre brez gola zmagale po izvajanju 11-metrovk s 5:4, med tragičnimi junakinjami je bila tudi Megan Rapinoe, ki je prišla v igro v podaljšku in zapravila strel z bele pike.

Zećira Mušović je bila junakinja tekme. FOTO: Hannah Mckay/ Reuters
Zećira Mušović je bila junakinja tekme. FOTO: Hannah Mckay/ Reuters

Švedinje, pri katerih je v vratih blestela Zećira Mušović, so se v četrtfinalu pridružile Španiji, Nizozemski in prihodnji tekmici Japonski. Jutrišnja para sta Anglija – Nigerija in Avstralija – Danska, v torek Kolumbija – Jamajka in Francija – Maroko.

Danes je o zmagovalcu odločala sedma serija kazenskih udarcev. Lini Hurtig je ameriška vratarka prvi strel ubranila, a odbita žoga je za milimeter prečkala golovo ćrto in slavje Švedinj se je po posredovanju VAR začelo.

Megan Rapinoe si je obetala lepši konec kariere. FOTO: Hannah Mckay/Reuters
Megan Rapinoe si je obetala lepši konec kariere. FOTO: Hannah Mckay/Reuters

Preberite še:

Komentarji: