Soigralci veseli vrnitve Josipa Iličića

V Madridu se sprašujejo, kaj je narobe z obrambo Atletica, pri kateri pa Jan Oblak za spodrsljaje ni kriv.
Fotografija: Jan Oblak je moral biti zelo pozoren na nevarne tekmece iz Salzburga. FOTO: Gabriel Bouys/AFP
Odpri galerijo
Jan Oblak je moral biti zelo pozoren na nevarne tekmece iz Salzburga. FOTO: Gabriel Bouys/AFP

V uvodnem večeru 2. kola nove sezone lige prvakov Povsem je bila iz slovenskega zornega kota seveda razumljiva pozornost k trem klubom z našimi akterji – in prav vsi trije so preživljali nadvse napet nogometni večer. Inter je s Samirjem Handanovićem v čvrsti kijevski bitki brez golov osvojil točko, njegov stanovski kolega iz vrat Jan Oblak se je z Atleticom po zasuku vendarle veselil zmage, za Josipa Iličića in soigralce pa je bila točka vendarle nagrada za trud po zaostanku z 0:2 ...

O tem, da Ajax iz Amsterdama že vrsto desetletij stavi na uigran, dinamičen in tudi učinkovit nogomet, vedo tudi manj poučeni spremljevalci nogometnega utripa. Resda denarno ne more vštric z nekaterimi velikani iz bogatejših lig, kot je sicer tudi povsem spodobna nizozemska, toda vsaj občasno zalije s kakšno hladno prho ugledne tekmece. Tako je tokrat sredi Italije domačo Atalanto, pri kateri so se soigralci razveselili vrnitve slovenskega zvezdnika Iličića. »Res je pretrpel veliko. Kar glava bi se mu razpočila od vseh težav. Zdaj je sijajno, da je spet z nami,« je poudaril Argentinec Papu Gomez, sicer kapetan moštva iz Bergama.

Duvan Zapata se je takole veselil dveh svojih golov za Atalanto s soigralcem Mariom Pašalićem. FOTO: Miguel Medina/AFP
Duvan Zapata se je takole veselil dveh svojih golov za Atalanto s soigralcem Mariom Pašalićem. FOTO: Miguel Medina/AFP


Ko so se gostitelji spustili v lov za zasukom, je tudi Kranjčan prispeval svoj delež (zelo blizu je bil gola po lepem prostem strelu), junak večera pa je bil nato za domačo točko dvakratni strelec Duvan Zapata, doma iz Kolumbije. »Izjemno smo se vrnili proti res nevarnemu Ajaxu,« je bil po koncu vesel Gian Piero Gasperini, trener Atalante.

Še en italijanski klub prepoznavnih črno-modrih črt na dresih, Inter iz Milana, je remiziral. V Kijevu so bili Handanovićevi soigralci v polju aktivnejši (streli 11:4, posest žoge 57:43), vendar želene zmage ni bilo. V naslednjem kolu pa Milančane čaka nova velika predstava proti Realu iz Madrida, najuspešnejšem moštvu evropske nogometne zgodovine. Španci so zaostajali v Mönchengladbachu z 2:0, na koncu se iz Porenja vendarle vračajo s točko za končnih 2:2.

Samir Handanović se vrača iz Kijeva s točko. FOTO: Valentin Ogirenko/Reuters
Samir Handanović se vrača iz Kijeva s točko. FOTO: Valentin Ogirenko/Reuters


Sploh pa je bil ta večer za nogometni Madrid prav poseben. Atletico je doma že visel na nitki proti Salzburgu, zaostajal z 1:2, na koncu pa se le veselil vseh treh točk. »Prigarana zmaga,« niso skrivali navdušenja na uradni klubski strani. Armada navijačev pa se že sprašuje, kaj je narobe z obrambo. Ta pri Alteticu ponavadi zelo zanesljiv del moštva zdaj ne blesti. Šest prejetih golov je za dve tekmi preveč, ob tem je zanimivo, da Škofjeločan v madridskih vratih ni kaj prida kriv za takšno bero. Naslednje kolo proti Lokmotivu iz Moskve pa naj bi le znižalo visoko povprečje prejetih golov.

Preberite še:

Komentarji: