Španci sporočili dobro novico za Jana Oblaka

Španski prvoligaški nogomet se bo nadaljeval 11. junija z mestnim derbijem med Betisom in Sevillo.
Fotografija: Atletico Madrid in njegov vratar Jan Oblak se bosta lahko spet potegovala za preboj v ligo prvakov. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Atletico Madrid in njegov vratar Jan Oblak se bosta lahko spet potegovala za preboj v ligo prvakov. FOTO: Reuters

Španski prvoligaški nogomet se bo po koronavirusnem premoru nadaljeval 11. junija z mestnim derbijem med Betisom in Sevillo. Prvo kolo nadaljevanja bo za zaprtimi vrati štadionov trajalo štiri dni, vodilna Barcelona se bo z Mallorco pomerila 13. junija, tekma Real Madrid vs Eibar pa bo na sporedu 14. junija.

Drugo kolo španskega prvenstva po prekinitvi bo nato od ponedeljka, 15. junija, do četrtka, 18. junija. Barcelona bo doma gostila Leganes 16., Real se bo v Madridu pomeril z Valencio 18. Španski športni svet je v petek sporočil, da sta se tako španska nogometna zveza (RFEF) kot vodstvo lige strinjala o formatu preostalih 11 kol v boju za naslov španskega prvaka v 1. in 2. ligi. Sezono bodo končali 19. julija, ko bo znan španski prvak.


Novo sezono bodo začeli 12. septembra


»Naslednjo sezono želimo začeti 12. septembra,« je za Movistar dejal šef la lige Javier Tebas. »Ustvarili smo urnik, da ima vsaka ekipa vsaj 72 ur med dvema tekmama ... Za zdaj smo objavili prva dva kroga, ki ju bomo sproti dopolnjevali s po dvema tekmama hkrati. V obzir bomo vzeli tudi vremenske razmere, ki so znane po dva tedna vnaprej,« je še dejal Tebas.

Takole se pripravljajo na zagon nogometa nogometaši vodilne Barcelone. FOTO: AFP
Takole se pripravljajo na zagon nogometa nogometaši vodilne Barcelone. FOTO: AFP


V španskem prvenstvu je na vrhu Barcelona, ki je imela ob marčevski prekinitvi dve točki prednosti pred madridskim Realom. Atletico Madrid slovenskega reprezentančnega vratarja Jana Oblaka je bil ob prekinitvi na šestem mestu; za vodilno Barcelono zaostaja 13 točk. Vrnitev nogometa je torej dobra novica za Oblaka in soigralce, ki bodo tako imeli možnost preboja med vodilno četverico, ki bo igrala v ligi prvakov 2020/21.

Preberite še:

Komentarji: