Šporar in Zajc danes doma, Kampl v Hoffenheimu

Oživelo je tudi turško prvenstvo v nogometu, nadaljujejo v Nemčiji in na Portugalskem.
Fotografija: Andraž Šporar je nazadnje zabil dva gola Guimaraesu. FOTO: Hugo Delgado/Reuters
Odpri galerijo
Andraž Šporar je nazadnje zabil dva gola Guimaraesu. FOTO: Hugo Delgado/Reuters

Oživelo je tudi turško prvenstvo v nogometu. V bitki za naslov prvaka je četverica, a v njej ni Fenerbahčeja, slovitega kluba iz Istanbula, pri katerem igra Miha Zajc. Fener bo drevi (20) gostil Kayserispor. Aktivni bodo še nekateri slovenski legionarji: Rečani, ki jih vodi trener Simon Rožman, bodo ob 18.55 gostovali v Varaždinu, Dinamo pa dve uri zatem v zagrebški soseščini pri Lokomotivi.

Pod drobnogledom bosta najpoznejši današnji tekmi. Najtežje delo čaka Kevina Kampla v majici Leipziga, ki bo gostoval pri Hoffenheimu (20.30), največ golov navijači pričakujejo od Andraža Šporarja, ki je bil nazadnje natančen kar dvakrat. Njegov Sporting bo nocoj (22.15) gostil Ferreiro.





Danes Juventus in Milan, jutri še Napoli in Inter


Cristiano Ronaldo pred prihodom na enega od treningov. FOTO: Alessandro Garofalo/Reuters
Cristiano Ronaldo pred prihodom na enega od treningov. FOTO: Alessandro Garofalo/Reuters


Zadnje dneve do nadaljevanja nogometnega prvenstva odštevajo v Italiji. Serie A bodo odprli naslednjo soboto v Torinu in Veroni, danes in jutri bodo igrali odmevni polfinalni tekmi italijanskega pokala. Predigra za prvenstvo bi bila težko bolj spektakularna: drevi (21) se bosta v Torinu pomerila Juventus in Milan (prva tekma 1:1), v soboto ob isti uri še Napoli in Inter v Neaplju (1:0); vratar Samir Handanović in soigralci bodo imeli jutri pod Vezuvom kar zahtevno nalogo … Juventus bo dan prej napadel goste z vsemi topovi: v modelu igre 4-3-3 bodo igrali v končnici Cristiano Ronaldo, Paulo Dybala in Douglas Costa, Milančani (4-5-1) bodo računali na trojček Čalhanoglu-Rebić-Paqueta. Finale bo v sredo (17. 6.) v Rimu.

Preberite še:

Komentarji: