Dva gola, ki sta na isti tekmi zaznamovala Diega Maradono

Sloviti argentinski nogometaš odšel med največje legende čudovite igre z žogo.
Fotografija: Diego Maradona je zaznamoval zgodovino svetovnih prvenstev kot malokateri nogometaš, tudi leta 1990 je igral v finalu mundiala v Italiji, ko je resda zmagala Nemčija. FOTO: Daniel Garcia/AFP
Odpri galerijo
Diego Maradona je zaznamoval zgodovino svetovnih prvenstev kot malokateri nogometaš, tudi leta 1990 je igral v finalu mundiala v Italiji, ko je resda zmagala Nemčija. FOTO: Daniel Garcia/AFP

V 61. letu starosti – nedavno je praznoval 60. rojstni dan – je umrl nekdanji argentinski nogometaš Diego Maradona. Eden najboljših nogometašev v zgodovini te igre z žogo je najmočneje zaznamoval nogometno družino. Največ navijačev ga pozna po dveh osvojenih naslovih italijanskega prvaka v majici Napolija, zaradi česar pod Vezuvom uživa status boga.

image_alt
Mediji ob nogometaševi smrti: Maradona je umrl in svet ni več isti


Najbolj kontroverzna pa je bila njegova tekma na dan 22. junija 1986, ko je v četrtfinalni tekmi Argentine in Anglije z zgodovinskima goloma zmlel Otočane (2:1). Večina pozna le njegovo »Božjo roko«, s katero je v eni od akcij matiral angleškega vratarja, v resnici pa je bil še bolj spektakularen njegov gol z driblingom čez celo igrišče, ki je dobil ime »Gol stoletja«.

image_alt
Čeferin: Maradona dosegel veličino s svojo genialnostjo in karizmo


Argentina je pozneje osvojila svetovno prvenstvo z zmago v finalu nad Zahodno Nemčijo (3:2), to tekmo pa si je v Mexico Cityju ogledalo slabih 110.000 gledalcev.


Oglejte si gol stoletja:



Oglejte si gol z Božjo roko:


Preberite še:

Komentarji: