Inter po zmagi v Firencah znova prvi v italijanski ligi

V 22. kolu nogometnega prvenstva pri naših zahodnih sosedih poraz Sandija Lovrića in soigralcev v Bergamu.
Fotografija: Lautaro Martinez je v tej sezoni zabil že 19 ligaških golov za Inter. FOTO: Filippo Monteforte/AFP
Odpri galerijo
Lautaro Martinez je v tej sezoni zabil že 19 ligaških golov za Inter. FOTO: Filippo Monteforte/AFP

Nogometaši milanskega Interja so po zmagi v Firencah z 1:0 v 22. kolu znova na prvem mestu v italijanskem prvenstvu. Zasedba iz lombardijske prestolnice ima točko več od drugouvrščenega Juventusa, ki se je v soboto v Torinu s predzadnjim Empolijem razšel 1:1.

Za Inter, ki bo čez teden dni na San Siru gostil Juventus in ima v dobrem še zaostalo tekmo proti Atalanti iz Bergama, je v prestolnici Toskane dosegel edini gol Lautaro Martinez. Argentinski napadalec je v tej sezoni zabil že 19 golov in je na prvem mestu, drugouvrščeni Srb Dušan Vlahović (Juventus) je pri 12, tretjeuvrščeni Francoz Olivier Giroud (Milan) pa pri 10 zadetkih. V 74. minuti je Yann Sommer – po posredovanju VAR – zakrivil 11-metrovko, a švicarski vratar v milanski ekipi se je odkupil za svojo napako in zanesljivo ubranil strel Nicolasa Gonzaleza.

V nedeljo so bile še štiri tekme. V Rimu sta se Lazio in Napoli razšla brez golov, Verona in Frosinone z 1:1, Monza je z golom Andree Colpanija premagala Sassuolo z 1:0, Genoa pa je bila boljša od Lecceja z 2:1. Za zasedbo iz Ligurije sta zadela Mateo Retegui in Caleb Ekuban, za ekipo iz Apulije pa Črnogorec Nikola Krstović.

Juventus se je v sobotnem dvoboju z Empolijem nadejala trem točkam, osvojil pa je le eno. Kljub izključitvi napadalca Arkadiusza Milika v 18. minuti je prešla v vodstvo v začetku drugega polčasa po golu Srba Dušana Vlahovića, izenačujoči zadetek pa je sredi drugega dela za ekipo iz Toskane dosegel Tommaso Baldanzi.

Udinese je ta dan v Bergamu izgubil proti Atalanti z 0:2. Sandi Lovrić je za ekipo iz Furlanije igral do 80. minute, Jake Bijola pa zaradi poškodbe ni bil v njenem kadru. Za trenutno četrto zasedbo serie A iz Bergama sta zadela Aleksej Mirančuk in Gianluca Scamacca.

Milan in Bologna sta se na San Siru razšla z 2:2. Za Milančane je oba gola dosegel Ruben Loftus-Cheek, za Bolonjčane pa Joshua Zirkzee in Riccardo Orsolini.

 

Komentarji: