V nogometnem prazniku solze sreče za Brazilce

Fluminense je prvič v svoji bogati zgodovini osvojil prestižno lovoriko, z gosti iz Argentine v Rio de Janeiro pripotovalo 120.000 rojakov.
Fotografija: Veselju ob zmagi brazilskega moštva ni bilo konca. FOTO: Carl De Souza/AFP
Odpri galerijo
Veselju ob zmagi brazilskega moštva ni bilo konca. FOTO: Carl De Souza/AFP

Brazilski nogometni klub Fluminense je prvič v zgodovini osvojil pokal libertadores, južnoameriško različico Uefine lige prvakov. V finalu je bil na sloviti Maracani v Riu de Janeiro po podaljšku boljši od argentinske Boce Juniors z 2:1 in je niz zmag brazilskih klubov podaljšal na pet.

Brazilsko moštvo je v 36. minuti vodlo po lepi akciji na desni strani in golu Germana Cana. Za argentinsko zasedbo je v 73. minuti izenačil Luis Advincula. V deveti minuti podaljška je John Kennedy, ki je tekmo začel na klopi za rezerve, odločil dvoboj.

Tekma pa bo ostala zapisana tudi po izjemno številčnem gostovanju navijačev iz tujine. Iz Argentine je namreč zaradi te tekme pripotovalo 120.000 privržencev Boce Juniors, nekoč kluba slovitega Diega Maradone, seveda niso imeli vsi vstopnic, bil pa je to pravi festival južnoameriške nogometne scene. Po tekmi pa so odmevale besede brazilskega nogometaša Marcela, z Realom iz Madrida petkrat zmagovalca lige prvakov, ki je dejal, da pokal libertadores ohranja še večji pomen kot elitno klubsko tekmovanje v Evropi.

Preberite še:

Komentarji: