V odstotnosti Kampla prevzel odgovornost Orban

Leipzig je zanesljivo premagal Hertho s 3:0 in se približal vodilnemu Bayernu na dve točki zaostanka.
Fotografija: Madžarski branilec Willi Orban (levo) se je doseženega gola takole veselil s soigralci pri Leipzigu. FOTO: Soeren Stache/AFP
Odpri galerijo
Madžarski branilec Willi Orban (levo) se je doseženega gola takole veselil s soigralci pri Leipzigu. FOTO: Soeren Stache/AFP

V nemški nogometni ligi je danes Leipzig v gosteh zanesljivo premagal Hertho s 3:0 in se po 22. krogu približal vodilnemu Bayernu na le dve točki zaostanka. Bayer Leverkusen pa je danes igral le neodločeno 1:1 z Augsburgom. Po 22. kolu se je vrh nemške lige spet zgostil, potem ko je imel pred nekaj krogi Bayern že precejšnjo prednost. Zdaj se je ta v le enem tednu stopila, Bavarci so namreč v zadnjih dveh tekmah dobili le točko, Leipzig pa šest. Na lestvici ima tako Bayern le še dve točki prednosti (49-47).

Leipzig je rutinsko izkoristil priložnost za zmanjšanje zaostanka po sobotnem porazu Bayerna s Frankfurtom (1:2). V Berlinu so pri letos slabši ekipi, Herthi, na koncu zmagali zanesljivo s 3:0. Tudi brez Kevina Kampla, ki ga ni bilo v postavi Leipziga, iz kluba so pred tekmo sporočili, da ga tako kot Dayota Upamecana ne bo na dvoboju zaradi težav s kolenom.


Zmago dokončno potrdili šele v zadnjih 20 minutah


Leipzig je sicer zmago dokončno potrdil šele v zadnjih 20 minutah. Že v prvem polčasu je za vodstvo poskrbel Marcel Sabitzer, a sta tri točke nato dokončno priigrala šele Nordi Mukiele (71.) in Willi Orban (84.). Hertha pa se je sicer pogumno borila, a na koncu ni prišla niti do častnega gola.

Bayernov trener Hans-Dieter Flick je med tekmo s Frankfurtom zaman bentil čez sodnike. FOTO: Daniel Roland/AFP
Bayernov trener Hans-Dieter Flick je med tekmo s Frankfurtom zaman bentil čez sodnike. FOTO: Daniel Roland/AFP


Standings provided by SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: