V Vidmu 15.000 Neapeljčanov, na štadionu 60.000, rajanje tragično

Po celotnem Neaplju so v noči na petek proslavljali tretji naslov državnih prvakov, prvega za Napoli po 33 letih.
Fotografija: Takole so proslavljali naslov prvaka na neapeljskem Trgu plebiscita. FOTO: Alberto Pizzoli/AFP
Odpri galerijo
Takole so proslavljali naslov prvaka na neapeljskem Trgu plebiscita. FOTO: Alberto Pizzoli/AFP

Po celotnem Neaplju so v četrtek zvečer proslavljali tretji naslov državnih prvakov, prvega za Napoli po 33 letih. V rajanju je umrl tudi 26-letnik. Moški je bil eden izmed četverice ranjenih v streljanju, je sporočila lokalna policija. Napoli je po četrtkovem remiju 1:1 v Vidmu prišel do prvega scudetta po časih legendarnega Argentinca Diega Armanda Maradone.

Zmago si je na velikih zaslonih stadiona, ki nosi ime argentinske legende, ogledalo 60.000 navijačev, po tekmi pa so se odpravili proslavljat naslov italijanskega prvaka v središče Neaplja. Z vseh koncev mesta so navijači v nebo izstrelili ognjemet. Na trgu Piazza del Plebiscito blizu pristanišča pa so peli in slavili, mahali z zastavami ter izstrelili več raket.

Med proslavljanjem v mestu je v neapeljski bolnišnici, kamor je kasneje prišel v resnem stanju, po strelnih ranah umrl 26-letnik. Policija sicer še vedno ugotavlja, kaj se je zgodilo, so zapisali pri Ansi. Tri osebe so med proslavljanjem utrpele poškodbe rok, ki jih je povzročil ognjemet, so še sporočili lokalni zdravstveni organi.

Tisti neapeljski navijači, ki so tekmo spremljali v živo na stadionu Dacia Arena v Vidmu, pa so po koncu tekme preplavili igrišče. V pretepu je bilo poškodovanih osem ljudi. V Videm je sicer pripotovalo 15.000 privržencev Napolija, ki so zapolnili več kot polovico Udinesejevega stadiona, ki sprejme nekaj več kot 25.000 gledalcev. Več tisoč navijačev se je zbralo tudi pred vhodi štadiona.

Preberite še:

Komentarji: