Velik spodrsljaj Barcelone v Andaluziji

Nogometaši Barcelone so v 23. kolu španskega prvenstva v gosteh z 0:1 izgubili proti do nedelje predzadnji ekipi lige Almerii.
Fotografija: Poljak Robert Lewandowski ni našel poti skozi obrambo Almerie, na fotografiji levo njen srbski branilec Srđan Babić. FOTO: Jon Nazca/Reuters
Odpri galerijo
Poljak Robert Lewandowski ni našel poti skozi obrambo Almerie, na fotografiji levo njen srbski branilec Srđan Babić. FOTO: Jon Nazca/Reuters

Barcelona se je v dvoboju z Almerio že zgodaj znašla v zaostanku, v 24. minuti je namreč zadel El Bilal Toure. Gosti so sicer imeli približno 70 odstotkov časa žogo v svojih nogah, tudi dvakrat več strelov, a zgolj enega v okvir vrat. Kljub porazu imajo Katalonci na vrhu sedem točk prednosti pred madridskim Realom.

Pred tem je Athletic Bilbao tudi po zaslugi dveh avtogolov izgubil proti Gironi z 2:3, Celta pa je z dvema goloma Gabriela Veige s 3:0 odpravila Valladolid. Zvečer bo še tekma Seville in Osasune. Kolo bosta v ponedeljek končala Villarreal in Getafe.

Že v petek je Betis v gosteh s 3:2 ugnal Elche, v soboto je bil vrhunec madridski derbi med Realom in Atleticom, ki se je končal z 1:1, Jan Oblak je za slednjega branil vso tekmo. Sicer pa je še Espanyol z 2:1 premagal Mallorco, Cadiz z 1:0 Rayo Vallecano, Valencia pa z enakim izidom Real Sociedad.

Preberite še:

Komentarji: