Oba gola zabila Urugvajca, Jan Oblak zbral šest obramb

Nogometaši madridskih klubov Reala in Atletica so se v derbiju španskega prvenstva razšli brez zmagovalca.
Fotografija: Takole je Realov 18-letni urugvajski napadalec Alvaro Rodriguez matiral Jana Oblaka za končnih 1:1. FOTO: Oscar Del Pozo/AFP
Odpri galerijo
Takole je Realov 18-letni urugvajski napadalec Alvaro Rodriguez matiral Jana Oblaka za končnih 1:1. FOTO: Oscar Del Pozo/AFP

Nogometaši madridskih klubov Reala in Atletica so se v 23. kolu španskega prvenstva razšli brez zmagovalca (1:1). Aktualni evropski in španski prvaki so znižali zaostanek za vodilno Barcelono na sedem točk, soigralci Jana Oblaka pa so zadržali četrto mesto, ki kot zadnje vodi v ligo prvakov v naslednji sezoni.

Real je po sijajnem večeru v Liverpoolu sredi tedna tokrat naletel na čvrsto zasedbo Atletica, ki je zasluženo prišla do točke, četudi je od 64. minute igrala z enim članom manj zaradi izključitve Angela Corree.

Oba gola na tekmi sta bila dosežena z glavo, strelca pa sta bila urugvajska nogometaša. Za Atletico je bil v 78. minuti natančen Jose Maria Gimenez, domače pa je do izenačenja pripeljal 18-letni Alvaro Rodriguez v 85. minuti. Oblak je zbral kar šest obramb, njegov kolega pri Realu Thibaut Courtois eno.

Trenerja Diego Simeone in Carlo Ancelotti. FOTO: Oscar Del Pozo/AFP
Trenerja Diego Simeone in Carlo Ancelotti. FOTO: Oscar Del Pozo/AFP

Jan Oblak v eni od akcij. FOTO: Pierre-philippe Marcou/AFP
Jan Oblak v eni od akcij. FOTO: Pierre-philippe Marcou/AFP

Preberite še:

Komentarji: