Velika težava za Tottenham, Kane poškodovan

Zvezdnik Londončanov in kapetan angleške reprezentance bo manjkal približno dva meseca. Pri Liverpoolu nekaj časa brez Trenta Alexandra Arnolda.
Fotografija: Harry Kane bo izpustil dva meseca zaradi poškodbe gležnja. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Harry Kane bo izpustil dva meseca zaradi poškodbe gležnja. FOTO: Reuters

Nogometaši in navijači Tottenhama so težko preboleli nedeljski domači poraz proti Manchester Unitedu (0:1), ki jih je oddaljil od vrha premier league, še težje se bodo sprijaznili z odsotnostjo prvega zvezdnika in najboljšega strelca Harryja Kana.

Na omenjeni tekmi na Wembleyju si je Kane poškodoval gleženj in odšepal z igrišča. »Lahko potrdimo, da si je strgal vezi v levem gležnju, trenirati bo lahko spet začel v začetku marca,« so sporočili Spursi.

Tottenham do takrat čaka obilica tekem v angleškem prvenstvu in pokalu, Kane pa bo izpustil tudi obe tekmi osmine finala lige prvakov proti Borussii Dortmund (13. februar in 5. marec).

Kane je v sezoni za Tottenham dosegel 20 gol, največ v ekipi Mauricia Pochettina, ki je že izvedel, da ne more računati na okrepitve v januarskem prestopnem roku, zato bo moral poiskati rešitve znotraj moštva, v katerem ima Lucasa Mouro in  Fernanda LlorentejaSon Heung-min zastopa Južno Korejo na azijskem prvenstvu.

Iz vodilne ekipe Liverpoola pa so sporočili, da nekaj časa ne bodo mogli računati na branilca Trenta Alexandra Arnolda, ki si je na tekmi proti Brightonu poškodoval koleno. Operacija ne bo potrebna, počivati pa bo moral mesec dni. »Njegova odsotnost je za nas kar velik udarec, saj igra izvrstno,« je potožil trener Jürgen Klopp, ki želi rdečim po 29 letih prinesti naslov.

Preberite še:

Komentarji: