Zinedine Zidane še dve tekmi na Realovi klopi

Sloviti Francoz je napovedal slovo od kraljevskega kluba, s katerim je še v bitki za naslov španskega prvaka.
Fotografija: Zinedine Zidane (desno) je Realovemu predsedniku Florentinu Perez dal dovolj časa, da najde ustreznega nasledenika. FOTO: Pierre-Philippe Marcou/AFP
Odpri galerijo
Zinedine Zidane (desno) je Realovemu predsedniku Florentinu Perez dal dovolj časa, da najde ustreznega nasledenika. FOTO: Pierre-Philippe Marcou/AFP

Španska radijska postaja Onda Cero je razkrila, da se Zinedine Zidane poslavlja z Realovega trenerskega stolčka. Trikratni zmagovalec lige prvakov je o odhodu obvestil igralce že pred prvenstvenim derbijem proti Sevilli, zaradi česar je bila novinarska konferenca pozneje kot običajno.

Zidane odhaja že drugič, a tokrat zaradi drugačnih razlogov, kot prvič leta 2018.

»Je trenutek, ko moraš biti zraven in je trenutek, ko moraš oditi v dobro vseh,« je Zidane povedal na novinarski konferenci pred današnjim Realovim gostovanjem v Bilbauu, kjer si ne sme privoščiti spodrsljaja, če še želi upati o naslovu prvaka.

Devetinštiridesetletni Francoz alžirskega rodu je v vlogi Realovega trenerja osvojil enajst lovorik, poleg najprestižnejših v ligi prvakov je bil tudi dvakrat španski prvak. Čeprav je bil zelo uspešen, je bil ves čas delovanja deležen kritik, da se vse preveč zateka k taktičnemu nogometu in premalo napadalnemu.

Pri Realu imajo že pripravljenega naslednika. V velike Zidanove čevlje naj bi stopil klubska legenda Raul Gonzales, ki se je brusil v B moštvu Castilla. Če Raul še ne bo nared za zahtevno preizkušnjo, sta najresnejša kandidata za trenerja Italijan Massimiliano Allegri ali nemški selektor Joachim Löw.

Komentarji: