Zlatko Zahović ostro nad predsednika Draga Cotarja

V NK Maribor se napovedujejo odhoda in prihod Rudija Vancaša Požega.
Fotografija: Zlatko Zahović je po vrnitvi z oddiha ohranil neposrednost. Foto: Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
Zlatko Zahović je po vrnitvi z oddiha ohranil neposrednost. Foto: Jure Eržen/Delo

Vloga Zlatka Zahovića v Mariboru niti po prihodu z dopusta ni znana. Bo odšel, zamrznil ali ostal v vlogi športnega direktorja, to so tri možnosti, ki bolj vznemirjajo vodstvo kluba in njegove navijače.

»Odkar je predsednik Drago Cotar prevzel športni del kluba, Maribor ni več prvak. Maribor nima več vodje,« je bil včeraj za Delo jasen simbol mariborskih uspehov v tem desetletju in vrgel rokavico prvemu možu kluba. Zahović, ki je pod suspenzom NZS, je posebej izpostavil krizo vodenja in nanizal več podrobnosti, ki nakazujejo njegovo prihodnost.

»Dva meseca se ni zgodilo nič. Pričakoval sem, da bo klub sklical novinarsko konferenco, povedal svoja stališča ali odločitev, a se ni odzval niti na kazen NZS. Ni se pritožil. Mislim, da je stanje duha nesprejemljivo, o čemer največ povedo predsednikove besede med enim od obiskov slačilnice. Dejal je, da gremo naprej, četudi bo Maribor peti. Takšno razmišljanje po mojem prepričanju ne ustreza NK Maribor. To kaže na nespoštovanje do kluba in navijačev.«


Šporarjev neuspeh izziv za Zahovića ml.


Nogometaši so pod taktirko Darka Milaniča debelo v ritmu treningov, a popolno zasedbo bo imel trener na voljo šele v sredo, po vrnitvi reprezentantov in zamudnikov z opravičilom. Težko je verjeti, da bi šel v tekmovalno sezono z najboljšimi iz minulega prvenstva. Pri odhodu sta najbolj vztrajna Luka Zahović in Damjan Bohar. Vzroki so drugačni, Zahović ml. si je po sijajni pomladi zaželel, da bi se znova preizkusil v tujini. Prvi odhod v tujino k Heerenveenu leta 2015 se mu ni izšel po željah, saj se je poleti 2016 vrnil v Maribor. Zdaj bi lahko imel več sreče, saj je bolj izkušen, telesno močnejši in samozavestnejši po izvrstnem strelskem učinku in nazivu najboljšega strelca 1. SNL. Bohar ni zadovoljen s statusom pri Milaniču.

Zastopnik Luke Zahovića je Amir Ružnić, ki želi Mariborčana približati Baslu. A najbogatejši klub v Švici ima pomisleke zaradi izkušnje z Andražem Šporarjem. Švicarje je menda zmotilo tudi to, da si je Šporar kupil ferrarija, še preden je zares stekel, radi povedo v Mariboru.

Napoveduje se tudi prestopni dvoboj za najboljšega celjskega igralca Rudija Vancaša Požega. Za Belokranjca se zavzemata Olimpija in Maribor.

Komentarji: