Zmaga lepa popotnica za večni derbi

Nogometaši Olimpije so z zadetkoma Roka Kronavetra in Kingsleyja Boatenga z 2:0 odpravili Triglav.
Fotografija: Kingsley Boateng je potrdil zmago zmajev. FOTO: Mavric Pivk/Delo
Odpri galerijo
Kingsley Boateng je potrdil zmago zmajev. FOTO: Mavric Pivk/Delo

Ljubljana – Branilci šampionske lovorike, nogometaši Olimpije, ostajajo tudi po 13. kolu prvoligaškega tekmovanja drugouvrščeni na razpredelnici s petimi točkami zaostanka za vodilnim Mariborom. Danes so v Stožicah z 2:0 odpravili zasedbo Triglava, ki je morala tretjič zapovrstjo na kolena. Ljubljančani so na vseh frontah skupaj neporaženi že enajst dvobojev zapovrstjo.


Kronaveter z bele točke


S prvim zadetkom so zmaji za las prehiteli odhod na  glavni odmor, saj je Rok Kronaveter najstrožjo kazen izkoristil v drugi minuti sodnikovega dodatka, potem ko je nasprotnikova obramba v kazenskem prostoru nepravilno zaustavila Stefana Savića. Ta je že v začetku obračuna zatresel prečko, tudi sicer je bil gol nagrada za številne priložnosti Olimpije v prvem polčasu.


Zmago potrdil rezervist


Tudi v nadaljevanju so varovanci trenerja Zorana Barišića, ki je priložnost tokrat ponudil tudi Mackyju Bagnacku, dominirali na domačem igrišču, lažje pa so zadihali v 69. minuti, ko so v eni akciji drug za drugim zgrešili Marko Putinčanin, Savić in Andres Vombergar, naposled pa je žoga le našla rezervista Kingsleyja Boatenga, ki mu iz neposredne bližine ni bilo težko zadeti.


V soboto z Mariborom


Da je bila zmaga gostiteljev zaslužena, potrjuje tudi statistika na čelu z dvetretjinsko posestjo žoge in boljšim razmerjem priložnosti (26:6), strelov v okvir vrat (9:3) in kotov (10:4). Tri točke so za slovenske prvake dobra popotnica pred skorajšnjim večnim derbijem v Ljudskem vrtu, pri »vijoličnih« bodo gostovali prihodnjo soboto ob precej nenavadnem terminu – že ob 16.45.


Olimpija : Triglav 2:0 (1:0)


Strelca: 1:0 - Kronaveter (45./11-m), 2:0 - Boateng (69.).

Olimpija: Ivačič, Boakye, Zarifović, Bognack, Štiglec, Putinčanin, Valenčič, Suljić (od 44. Boateng), Kronaveter, Savić (od 73. Lupeta), Vombergar (od 84. Lendrić).

Triglav: Čadež, Elsner, Alić, Šalja, Rogelj (od 76. Križaj), Udovič, Gajić (od 62. Kryeziu), Tijanić, Mlakar, Majcen, Žurga (od 63. Afoakwa).

Preberite še:

Komentarji: