Domačini v Pekingu ne bodo pomagali niti v prometni nesreči

Prireditelji zimskih olimpijskih iger v Pekingu so resno vzeli vse bolj zaskrbljujoče podatke o širjenju novega koronavirusa.
Fotografija: Današnji utrinek iz kitajske metropole. FOTO: Tingshu Wang/Reuters
Odpri galerijo
Današnji utrinek iz kitajske metropole. FOTO: Tingshu Wang/Reuters

Prireditelji zimskih olimpijskih iger v Pekingu so resno vzeli vse bolj zaskrbljujoče podatke o širjenju novega koronavirusa. Zimski vrhunec zime 2021/22, ki bo v kitajski metropoli med 4. in 20. februarjem, bo podoben strogo varovanemu območju, na katerem bodo veljala najstrožja pravila.

Pekinška policija je prebivalcem mesta že sporočila, naj v času iger ne pomagajo nobenemu vozilu, ki bi bilo vpleteno v prometno nesrečo, pač pa morajo počakati na usposobljene in zaščitene reševalce.

»Pri tem ohranjajte zadostno razdaljo do ponesrečencev«

»Pri tem vseskozi ohranjajte zadostno razdaljo do ponesrečencev,« je policija sporočila prek tviterja. Oblast je postavila t. i. obroč okrog širšega mesta z okolico, s katerim je Peking zaprla pred kakršnim koli vdorom virusa ali ljudi z drugih delov Kitajske. Gre za načelo ničelne tolerance do koronavirusa.

Vsak, ki bo vstopil v omenjeni krog oziroma varnostni mehurček, mora biti polno cepljen ali pa ga čaka 21-dnevna obvezna karantena po prihodu v Peking, vsi v krogu pa se bodo morali vsakodnevno testirati na covid-19 in ves čas nositi zaščitne obrazne maske. Sistem mehurčka med drugim vsebuje vzporedno železniško povezavo zgolj za udeležence olimpijskih iger.

Preberite še:

Komentarji: