Smučarske skakalke na generalki spet med najboljšimi

Odlične predstave slovenskih smučarskih skakalk na OI v Pekingu je prinesel tudi petkov trening.
Fotografija: Urša Bogataj je bila v petkovem seštevku dveh skokov najboljša smučarska skakalka v karavani. FOTO: Hannah Mckay/Reuters
Odpri galerijo
Urša Bogataj je bila v petkovem seštevku dveh skokov najboljša smučarska skakalka v karavani. FOTO: Hannah Mckay/Reuters

Slovenske smučarske skakalke so z odliko opravile tudi drugi dan treningov na skakalnici v Zhangjiakouu, kjer bodo delili komplete kolajn na olimpijskih igrah v Pekingu. Varovanke glavnega trenerja Zorana Zupančiča so v petek v dveh izpeljanih serijah zabeležile kar šest uvrstitev med najboljšo četverico. Slovenskim skakalkam se tako tudi sodeč po zadnjih skokih za trening obetajo visoke uvrstitve ter lepa možnost za 22. slovensko kolajno na zimskih olimpijskih igrah, od tega šesto v smučarskih skokih.

Urša Bogataj, najboljša slovenska skakalka to zimo, je imela najboljšo oceno današnjega drugega skoka za trening, na prvem pa je bila druga. Zaostala je le za Nemko Katharino Althaus, ki je bila s 104,5 m tri metre daljša od 26-letne slovenske skakalke. Nika Križnar je bila v prvi seriji tretja, potem ko je skočila 100 m. Četrto mesto je pripadlo Emi Klinec, ki je pristala pri 94 m. Špela Rogelj je bila 14., zmogla pa je 82,5 m.

V drugi seriji je bila Bogatajeva najboljša z najdaljšim skokom 102 m. Drugo mesto je pripadlo Japonki Juki Ito (100 m), tretja pa je bila znova Križnarjeva. Najboljša skakalka minule sezone je skočila 98 m in za rojakinjo zaostala 5,2 točke. Četrto mesto je pripadlo Rogljevi, ki je bila le 0,2 točke slabša od Križnarjeve. Ema Klinec je bila z majhnim zaostankom sedma. Organizatorji so zaradi težav z vetrom po dveh izpeljanih serijah odpovedali tretji skok za trening.

Na drugem treningu od najboljših ni skakala le Althausova, ki je v Peking prispela kot drugouvrščena v svetovnem pokalu ob odsotnosti letos prepričljivo najboljše Marite Kramer. Avstrijka bo zaradi okužbe z novim koronavirusom izpustila OI. Ob 7. uri bodo drugi dan treningov pričeli moški, med njimi bodo od Slovencev Anže Lanišek, Cene Prevc, Timi Zajc, Lovro Kos in Peter Prevc. Po koncu bo znano, kateri štirje skakalci bodo zastopali slovenske barve v sobotnih kvalifikacijah. Te bodo na sporedu ob 7.20, ženska posamična preizkušnja pa se bo začela ob 11.45 po slovenskem času.

Preberite še:

Komentarji: