Bitki na okopih bo sledil juriš na Areno

Na martinovo nedeljo velika koraka Celja Pivovarne Laško in in Krima Mercatorja k uresničitvi ciljev. V četrtek revanša v Zagrebu, krimovke v nedeljo na Kodeljevem po 4 točke za drugi del.
Fotografija: Josip Šarac je vodilni strelec Celja v ligi prvakov z 31 goli na sedmih tekmah, hkrati je tudi steber obrambe.
FOTO: Tomi Lombar
Odpri galerijo
Josip Šarac je vodilni strelec Celja v ligi prvakov z 31 goli na sedmih tekmah, hkrati je tudi steber obrambe. FOTO: Tomi Lombar

Ne zgodi se pogosto, da se naša paradna rokometna kolektiva veselita dveh točk v istem vikendu lige prvakov, kot je bil primer na predvečer martinovega, ko sta Celje Pivovarna Laško in Krim Mercator naredila velika koraka k uresničitvi ciljev. Nazadnje jima je to uspelo točno pred letom (Zaporožje; Podravka), pred tem kar šest let ne. Sploh prvič v tem desetletju pa sta zmagala na isti dan!

V Zlatorogu so Celjani pred skoraj 5000 navijači na kolena spravili Zagreb na čelu s slovenskim selektorjem Veselinom Vujovićem. Voz so v končnici naprej potegnili igralci iz drugega plana, Domen Novak, Matic Grošelj in strelec odločilnega gola 18 sekund pred koncem David Razgor.



Ko sta imela španska sodnika že lep čas dvignjeno roko, je kapetan prevzel odgovornost na svoja pleča, se odrinil iz levega krila in poskrbel za veliko slavje.

»Ko je šla žoga v mrežo, so se v meni sprostila čustva, nisem točno vedel, koliko je še do konca, sem pa vedel, da je zmaga naša,« je odleglo Razgorju, ki je po sili razmer zavoljo odsotnosti Domna Makuca (morda bo nared za drugo tekmo) moral prevzeti tudi naloge organizatorja igre, izkazal pa se je tudi z dvema »havbicama« v prazno mrežo.

Vzdušje v celjski dvorani Zlatorog je bilo odlično. FOTO: Tomi Lombar
Vzdušje v celjski dvorani Zlatorog je bilo odlično. FOTO: Tomi Lombar


»Vesel sem, ker smo letos doma že dvakrat nesrečno izgubili (Flensburg, Aalborg; op. p.). Tokrat se nam je izšlo, tudi po manjši krizi, ko je Zagreb izenačil na 18:18, smo ostali zbrani in odločni. V napadu nismo bili dobri, zato pa smo toliko bolj grizli v obrambi,« je dodal najbolj izkušeni igralec 23-kratnih slovenskih prvakov.

Pred tem sta pot k pomembni zmagi tlakovala Josip Šarac in vratar Klemen Ferlin. Prvi je zbral šest golov, drugi 14 obramb. Med potjo v slačilnico je deloval precej izčrpano. »Glava me boli, v tekmo je bilo vloženih veliko čustev in predvsem veliko energije. To tekmo smo dobili samo s pomočjo navijačev. Upam, da jih bo čim več prišlo tudi v četrtek v Zagreb,« se je »Ferlo« že obrnil k naslednjemu izzivu, na katerem si lahko pivovarji praktično zagotovijo nastop v osmini finala, na katerega čakajo že šesto sezono.

Tekma je bila trda z malo goli, zato pa toliko bolj napeta. FOTO: Tomi Lombar
Tekma je bila trda z malo goli, zato pa toliko bolj napeta. FOTO: Tomi Lombar


Ampak v hrvaški metropoli na vseh dosedanjih 10 tekmah še niso zmagali, le enkrat, leta 2000, jim je uspelo vzeti točko. Tokrat njihove delnice kotirajo višje. »Mislim, da imamo večjo širino od Zagreba, tokrat sta denimo dodano vrednost prinesla Novak in Grošelj, imamo pa še veliko skritih orožij,« je samozavestno razmišljal reprezentančni vratar, eden ključnih mož v zasedbi trenerja Tomaža Ocvirka.

»Zmaga je bila sladka, ampak jo moramo čim prej dati na stran in se osredotočit na naslednjo tekmo,« se je »Čvari« zavedal, da delo še zdaleč ni dokončano. Če bo juriš njegovih vitezov na zagrebško Areno uspešen, pa bo brez dvoma urok izločilnih bojev končno premagan.
 

Krim spet lahko sanja o četrtfinalu


Dve uri kasneje so zmagoslavno kolo zaplesale tudi krimovke, ki so se na Češkem maščevale Baniku za domači poraz. Ekipa trenerja Uroša Bregarja se je tako praktično že uvrstila v top 12, saj ni prav nobene možnosti, da bi Banik ob koncu presenetil evropske prvakinje iz Györa. Zasedel bo zadnje mesto, zato se bo Krimov uvodni poraz na Kodeljevem izbrisal.



Ljubljančanke to jesen čaka samo še nedeljska domača tekma z Sävehofom, če bodo še drugič boljše od Švedinj, bodo v pomlad prenesle štiri točke ter na tekmah z Brestom (Ana Gros je četrta strelka LP), Budućnostjo (Barbara Lazović) in verjetno Valceo celo v igri za četrtfinale, o čemer si pred sezono in zlasti uvodni hladni prhi niso upale niti sanjati.

Nina Zulić se je na Češkem izkazala z desetimi goli. FOTO: Jože Suhadolnik
Nina Zulić se je na Češkem izkazala z desetimi goli. FOTO: Jože Suhadolnik


»Ponosna sem na ekipo, ki je izpolnila cilj. Na zadnji tekmi lahko prikažemo našo najboljšo predstavo in osvojimo nove točke,« je bila vesela strelka desetih golov Nina Zulić, ki se je zmagoslavno vrnila po lažji poškodbi.

Trener Bregar je imel prvič v sezoni na voljo vse igralke, tudi povratnico po poškodbi Natašo Ljepojo. »Tekma je bila res živčna, Banik je potreboval zmago, mi pa bi se morali reševati proti Sävehofu, če bi izgubili. Če se v Györu ne bo zgodil čudež, smo že uvrščeni naprej. Z zmago proti Sävehofu pa bomo v glavni del odšli s štirimi točkami. Veseli me, da se naša forma stopnjuje, več deklet je zdravih, zato ta zmaga ni presenečenje, ampak plod trdega dela.«

Preberite še:

Komentarji: