Celjani varčevali z močmi za Zagreb

V državnem prvenstvu na vrhu status-quo, Celje dve točki pred Gorenjem in Trimom. Pomembna zmaga Ljubljane v Novem mestu.
Fotografija: Maribor se je dobro upiral Celjanom. FOTO: Slavko Kolar
Odpri galerijo
Maribor se je dobro upiral Celjanom. FOTO: Slavko Kolar

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v zadnji tekmi 12. kola lige NLB premagali Maribor z 29:24 in ostajajo stoodstotni v državnem prvenstvu.

Kapetan David Razgor in Tim Cokan sta dosegla po pet golov za prvake. V četrtek bo ekipa Tomaža Ocvirka v ligi prvakov gostila Zagreb. Pri gostih je bil z devetimi goli najboljši kapetan Tadej Sok.

Celjani so na tekmi pogrešali kar nekaj igralcev, ki so poškodovani, eden pa je bil okužen s koronavirusom. Kljub temu so zanesljivo zmagali, v drugem delu pa tekmo v večini odigrali z le mlajšimi igralci.Tesno za njimi sta Trimo in Gorenje, ki sta tudi vpisala zmagi. Zgodba konca tedna pa je preobrat in zmaga novinke Ljubljane v Novem mestu. Slavko Erak je zadel dve sekundi pred koncem.
 

Trimo odhaja v Bitolo


Po porazu v Slovenj Gradcu so Trebanjci spet prišli v zmagovite tirnice. Najprej so premagali Pelister, zatem v ligi NLB ugnali Loko in se z Gorenjem izenačili na 2. mestu. To je za ekipo Uroša Zormana dober obet pred torkovo povratno tekmo evropske lige v Bitoli.

Izidi  Trimo Trebnje : Urbanscape Loka 28:22 (14:14), Krka : Ljubljana 21:22 (12:8), Gorenje : Butan plin Izola 32:23 (16:10), Riko Ribnica : LL Grosist Slovan 36:32 (16:16), Celje PL : Maribor 29:24 (17:10); preloženo: Koper – Dobova, Jeruzalem – Slovenj Gradec.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: