Celje Pivovarna Laško praznih rok tudi v predzadnjem nastopu

Slovenski rokometni prvaki so v 13. kolu EHF lige prvakov doživeli 13. poraz.
Fotografija: Mitja Janc in soigralci so se tudi iz Porta vrnili brez osvojene točke. FOTO: Slavko Kolar
Odpri galerijo
Mitja Janc in soigralci so se tudi iz Porta vrnili brez osvojene točke. FOTO: Slavko Kolar

Rokometaši Celja Pivovarne Laško tudi po 13. nastopu ostajajo brez zmage v ligi prvakov. Na gostovanju pri Portu so izgubili s 30:32 (11:14).

Celjani so najtesnejšo tekmo v evropski sezoni odigrali prav proti današnjemu tekmecu. V dvorani Zlatorog so septembra po prednosti devetih zadetkov izgubili z 29:30. Tokrat so bili le nekoliko bolj oddaljeni od prvega uspeha, Celjani pa so imeli vse do konca možnosti za vsaj točko. V drugi polovici drugega polčasa so namreč nadomestili pet golov zaostanka (15:20), nato pa z delnim rezultatom 6:1 zasukali primanjkljaj 18:22 v vodstvo s 24:23.

V zadnjih desetih minutah so bili gostitelji, ki z zmago ostajajo v igri za napredovanje v končnico, bolj natančni in zbrani ter z zadetkom 13 sekund pred koncem prišli do četrte zmage.

Strateg Celja Alem Toskić je priložnost ponudil večini igralcem, saj je prioriteta kluba zdaj liga NLB, v kateri bije boj za državni naslov s Trimom in Gorenjem, največ golov pa sta dosegla Uroš Milićević (met 10:12, 8 podaj) in Mitja Janc (5:8, 7 podaj).

Celjani bodo evropsko tekmovanje končali 7. marca doma proti danskemu Gudmeju, proti kateremu so na gostovanju doživeli drugi najnižji poraz v tej sezoni. Izgubili so s 36:38.

Preberite še:

Komentarji: