Celjski rokometaši po porazu Trima do 25. naslova državnih prvakov

Po zaostali tekmi rokometne lige NLB je že pred zadnjim kolom znan novi prvak v sezoni 2021/22.
Fotografija: Celjski rokometaši so si dali duška, ko so izvedeli, da osvojili še eno lovoriko.FOTO: Facebook Celje PL
Odpri galerijo
Celjski rokometaši so si dali duška, ko so izvedeli, da osvojili še eno lovoriko.FOTO: Facebook Celje PL

Po današnji zmagi velenjskega Gorenja nad Trimom iz Trebnjega z 29:27 (14:11) v zaostali tekmi 14. kola rokometne lige NLB je znan novi prvak v sezoni 2021/22. Že 25. naslov so osvojili rokometaši Celja Pivovarne Laško.

Za pokalne prvake Velenjčane je bilo že pred dvobojem jasno, da bodo na koncu zasedli tretje mesto. Kljub temu so se odločno postavili po robu gostom, ki so v Rdečo dvorano prišli z željo, da bi si podaljšati upanje v lovu na prvi naslov državnih prvakov v zgodovini kluba. Trebanjci so za to potrebovali zmago in nato še čudežen razplet v petkovem zadnjem krogu, a do tega ni prišlo, saj ima po današnjem porazu Trebanjcev Celje na vrhu razpredelnice neulovljivo prednost štirih točk pred najbližjimi zasledovalci.

Rokometaši iz Celja so v minuli sezoni naslov izgubili v končnici, v tej sezoni pa niso ponovili napake. Pod vodstvom trenerja Alema Toskića so pred petkovim zadnjim krogom proti tekmecem iz Ivančne Gorice na dosedanjih 25 odigranih tekmah dosegli 23 zmag in en neodločen izid ter doživeli le en poraz. Trimo ima po drugem porazu v sezoni štiri točke manj.

Celjska zasedba je od slovenske osamosvojitve le šestkrat ostala praznih rok v državnem prvenstvu. Štirikrat so se naslova veselili Velenjčani v sezonah 2008/09, 2011/12, 2012/13 in 2020/21, po enkrat pa Prulčani v sezoni 2001/02 in Koprčani v sezoni 2010/11.

V petek bodo na sporedu tekme zadnjega kola v ligi NLB, vse se bodo začele ob 18. uri. Pari so Urbanscape Loka – Trimo Trebnje, Slovenj Gradec 2011 – Gorenje Velenje, Ljubljana – Dobova, Celje Pivovarna Laško – Sviš Ivančna Gorica, Riko Ribnica – Maribor Branik, LL Grosist Slovan – Herz Šmartno in Jeruzalem Ormož – Koper.

Po koncu sezone se bosta od prvoligaške druščine poslovila Herz Šmartno in Ljubljana, med elito se vračata Krško in novomeška Krka.

Komentarji: