Paragvaj nizka ovira, Slovenkam za Pariz 2024 dovolj točka s Črno goro

Slovenske rokometašice so na drugi tekmi olimpijskega kvalifikacijskega turnirja v Ulmu zanesljivo premagale Paragvaj. Jutri s Črno goro za biti ali ne biti.
Fotografija: Ana Abina je dosegla štiri gole. FOTO: RZS
Odpri galerijo
Ana Abina je dosegla štiri gole. FOTO: RZS

Slovenske rokometašice še 60 minut igre loči do zgodovinskega nastopa na olimpijskih igrah. Če bodo v nedeljo na zadnji tekmi kvalifikacijskega turnirja v Ulmu proti Črni gori osvojile vsaj točko, si bodo zagotovile vstopnico za Pariz 2024. Danes jim je šla na roko zmaga Nemk proti Črnogorkam (28:24), same pa so brez težav visoko premagale Paragvaj (32:14; STATISTIKA)      

image_alt
Adžić prvič zapel Zdravljico, rad bi jo še v Parizu; Liza Omoregie: Zmoremo!

Paragvaj je v četrtek precej namučil Črno goro (25:30), proti Sloveniji pa ni imel možnosti. Medtem ko je Črna gora danes porabila precej moči proti Nemčiji, je slovenski selektor Dragan Adžić lahko odpočil nosilke igre za ključni obračun za biti ali ne biti. Srečanje je bilo namreč odločeno že po nekaj minutah pri 9:2, razlika pa je stalno naraščala.

Slovenke so se veselile zmage. FOTO: RZS
Slovenke so se veselile zmage. FOTO: RZS

V slovenskih vratih se je s 16 obrambami izkazala Maja Vojnović, ki je bila izbrana za najboljšo igralko. Strelsko so izstopale Tamara Mavsar (6 golov), Tjaša Stanko, Ema HrvatinAlja Varagić in Ana Abina (po 4). Paragvajke so v drugem polčasu dosegle vsega šest zadetkov.

Slovenska obramba je bila čvrsta. FOTO: RZS
Slovenska obramba je bila čvrsta. FOTO: RZS

Nemčija si je pred tem pred 4230 gledalci v Rathiopharm Areni z zmago proti Črni gori kot prva iz turnirja 3 zagotovila nastop na OI, prvega po 16 letih (Peking 2008). Julia Maidhof je dosegla devet golov, toliko tudi Matea Pletikosić pri Črni gori. 

Tamara Mavsar verjame v uspeh. FOTO: RZS
Tamara Mavsar verjame v uspeh. FOTO: RZS

Slovenija se bo v nedeljo pomerila s Črno goro. FOTO: RZS
Slovenija se bo v nedeljo pomerila s Črno goro. FOTO: RZS

Turnir v Ulmu:

Četrtek:

Nemčija – Slovenija 31:25

Črna gora – Paragvaj 30:25

Sobota: 

Nemčija – Črna gora 28:24

Slovenija – Paragvaj 32:14 (17:8; Mavsar 6, Varagić 4, Abina 4, Stanko 4, Hrvatin 4, Gros 3, Ljepoja 3, Klemenčič 2, Omoregie 1, Markovič 1).

Nedelja:

Nemčija – Paragvaj (13.30)

Slovenija – Črna gora (16.00)

image_alt
Poraz je boleč, upanje na Pariz živi; Slovenke v en glas: Glave gor

Standings provided by SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: