Gajić z mešanimi občutki po vrnitvi v reprezentanco

Slovenski rokometaši v Zrečah začeli priprave za prvi cikel kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu 2022.
Fotografija: Dragan Gajić bo po dolgem času spet oblekel dres slovenske reprezentance. FOTO: Igor Zaplatil
Odpri galerijo
Dragan Gajić bo po dolgem času spet oblekel dres slovenske reprezentance. FOTO: Igor Zaplatil

Slovenska moška rokometna reprezentanca je v Zrečah začela priprave za prvi cikel kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu 2022. Selektor Ljubomir Vranješ na tekmah s Poljsko in Turčijo iz različnih razlogov ne bo mogel računati na Staša in Sebastiana Skubeta ter Blaža Blagotinška, Darka Cingesarja in Nika Henigmana. Namesto njih bodo priložnost dobili krožni napadalec Igor Žabić, krilni igralec Tadej Mazej in srednji zunanji Domen Makuc.

Že na začetku tedna je postalo jasno, da steber obrambe Blagotinšek v tokratnem ciklusu ne bo mogel pomagati izbrani vrsti okuženosti z novim koronavirusom. Iz istega razloga v Zreče ne bo niti Cingesarja in Henigmana, ki je pred kratkim prebolel bolezen in še ni nared za vse napore.

Priprave bodo minile tudi brez bratov Skube: Sebastiana še naprej spremlja smola s poškodbami (tokrat je udeležbo odpovedal zaradi natrgane prepone), medtem ko je njegov mlajši brat Staš obtičal v Belorusiji, kjer so tamkajšnje oblasti omejile izstop in vstop v državo.

»V prvem ciklusu kvalifikacij pričakujemo dve zahtevni tekmi. Ekipo, ki jo bo sestavljalo nekaj novih igralcev, bo potrebno čim prej povezati v moštvo, da bo dihalo kot eno. Dnevi do četrtka bodo še kako pomembni in verjamem, da nam bo uspelo,« je po prihodu iz Švedske v Slovenijo izjavil selektor Ljubomir Vranješ.

V Zreče je danes prispelo 11 od 16 reprezentantov. V noči na ponedeljek bo iz Nemčije pripotoval vratar Klemen Ferlin, za ponedeljkov večerni trening pa bo na voljo tudi slovenska trojica iz Barcelone (Jure Dolenec, Blaž Janc in Makuc) ter Miha Zarabec, član Kiela.

Prvo tekmo bo naša izbrana vrsta v četrtek odigrala v dvorani Zlatorog, kjer bo ob 19.15 gostila Poljsko, na nedeljsko tekmo v Turčijo (ob 16. uri) pa se bo s čarterskim poletom iz Maribora odpravila na dan tekme in se takoj po njej tudi vrnila v domovino.


Strogi varnostni ukrepi v Zrečah


Celotne priprave reprezentance bodo zavoljo ukrepov proti širitvi pandemije novega koronavirusa potekale na izjemno visoki preventivni ravni. V skladu z navodili Evropske rokometne zveze (EHF) so morali vsi člani reprezentance največ 48 ur pred zborom uspešno prestati test na novi koronavirus, testiranje pa bo za vse znova obvezno tudi pred tekmama. Za nameček so v Termah Zreče zagotovili reprezentanci nastanitev v nadstropjih, ki sta namenjeni izključno reprezentanci, povsem ločeni od drugih obiskovalcev pa so tudi ostali pomožni prostori, kot so sobe za obedovanje, sestanke in fizioterapijo.

»Občutki ob vrnitvi v reprezentanco so mešani. Po eni strani se počutim, kot da bom spet odigral krstno tekmo v dresu z državnim grbom na prsih, po drugi pa se dobro zavedam, kaj me čaka s tekmovalnega stališča,« je ob prihodu v Zreče dejal povratnik v izbrano vrsto Dragan Gajić.

»Počakati bo treba še kakšen dan, da spoznam tudi nove mlajše soigralce in da se med nami vzpostavi kemija. Menim, da bo na koncu vse v redu. Vesel sem, da sem spet tu, mislim, da je tako tudi pri soigralcih,« je še dodal celjski krilni igralec v dresu Limogesa.

Stalni član slovenske izbrane vrste je Borut Mačkovšek. »V tem tednu moramo meriti na dve zmagi. Težko bo, saj nekaj igralcev manjka, a tudi tisti, ki so jih nadomestili, premorejo kakovost. Lepo je biti znova z reprezentanco. Sploh glede na zdajšnjo zdravstveno situacijo. Že dolgo se nismo videli. Veselim se vsega, kar nas čaka,« je omenil zunanji igralec Picka iz Szegeda

Na Vranješevem seznamu za tekmi s Poljsko in Turčijo so vratarja Klemen Ferlin in Urh Kastelic, krilni igralci Blaž Janc, Dragan Gajić, Tadej Mazej in Tilen Kodrin, zunanji igralci Jure Dolenec, Nejc Cehte, Dean Bombač, Domen Makuc, Miha Zarabec, Gregor Potočnik in Borut Mačkovšek ter krožni napadalci Kristjan Horžen, Igor Žabić in Matic Suholežnik.

Komentarji: