Gorenje dokončalo delo proti Sieni

Velenjski rokometaši so na povratni tekmi drugega kroga evropskega pokala v gosteh premagali Sieno z 29:24.
Fotografija: Velenjčani so se brez težav uvrstili v tretji krog tekmovanja. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo.
Odpri galerijo
Velenjčani so se brez težav uvrstili v tretji krog tekmovanja. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo.

Rokometaši Gorenja so na povratni tekmi drugega kroga evropskega pokala v gosteh premagali Sieno z 29:24 in zanesljivo napredovali, saj so že prvi dvoboj dobili z 12 goli prednosti. 

Velenjski rokometaši so v novem evropskem pokalu - nekdanjem pokalu challenge - brez težav izločili tekmece iz Toskane in jih premagali s skupnim izidom 61:44. Njihovi tekmeci v tretjem krogu bodo znani po žrebu, ki bo v torek na sedežu Evropske rokometne zveze (EHF) na Dunaju.

Velenjčani so tudi v odsotnosti svojega trenerja Zorana Jovičića, ki je zaradi okužbe z novim koronavirusom v domači karanteni, zanesljivo opravili svojo nalogo. V Sieni so bili kljub racionalni predstavi za razred ali dva boljši, svojega napredovanja v naslednji krog v nobenem trenutku niso ogrozili.

V velenjski ekipi je bil v Toskani najbolj učinkovit Kevin Pajt z devetimi goli, Aleks Kavčič je prispeval šest zadetkov.

Siena : Gorenje Velenje 24:29 (13:16)
Športna dvorana, brez gledalcev, sodnika: Daniel in Roberto Martins (oba Portugalska).
Siena: Leban, Bufoli, Galliano, Bargelli 6, Bozzi, Pasini 4, Kasa 5, Bronzo 2, Senesi, Pavani, Nikočević 3, Gaeta 1, Marrochi 3, Bacciottini, Sulejmani.
Gorenje Velenje: Husejnović, Panjtar, Tajnik 2, Pajt 9, Miklavčič, Drobež 2, Komar, Sokolič 5, Mlivić 1, Predović, M. Kavčič, A. Kavčič 6.
Sedemmetrovke: Siena 1 (0), Gorenje Velenje 4 (1).
Izključitve: Siena 8, Gorenje Velenje 2 minuti.
Rdeči karton: /.

Preberite še:

Komentarji: