Krim se je na severu dvignil iz pepela

Ljubljančanke so s 25:21 premagale Sävehof za prvi točki v ligi prvakinj. Sijajni mladi Vojnovićeva in Klemenčičeva.
Fotografija: Nina Zulić je bila izbrana za igralko tekme. FOTO: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Nina Zulić je bila izbrana za igralko tekme. FOTO: Uroš Hočevar

Kako hitro se lahko stvari obrnejo v športu. Po uvodnem porazu s kvalifikantkami iz Češke so bile rokometašice Krima Mercatorja na tleh in daleč od napredovanja v glavni del lige prvakinj. Po odlični predstavi in zmagi na Švedskem pa so jim vrata elitne dvanajsterice na široko odprta.

Proti Baniku je bila na Kodeljevem Alja Varagić edina razpoložena igralka pri zasedbi trenerja Uroša Bregarja, a njenih ducat golov ni zadostovalo niti za točko. Pri Sävehofu se je levoroka reprezentantka podredila kolektivu in ni bila ravno pri strelu (4:9), je pa imela zato več razpoloženih kolegic. Nina Zulić je močno popravila vtis po bledi predstavi proti češkim novinkam in bila izbrana za igralko tekme, čeprav bi si ta naziv zaslužila vsaj še mlada Maja Vojnović (21), ki je v meki švedskega rokometa v predmestju Göteborga ubranila kar 43 odstotkov strelov in potrdila, da se razvija v vrhunsko igralko.

Za komaj 17-letno Valentino Klemenčič pa velja izraz, zvezda je rojena. Potem ko je s štirimi zadetki debitirala za reprezentanco, je tudi na prvi tekmi lige prvakinj zadela štirikrat in minimalizirala Krimove kronične težave na mestu krožne napadalke, odkar se je poškodovala Nataša Ljepoja. Gorenjka, visoka kar 186 cm, je nov biser slovenskega ženskega rokometa in prihodnja nosilka reprezentance.

Poleg omenjenih velja izpostaviti tudi Marianno Rebičovo. Slovakinja se je izkazala s štirimi goli in je kakovostna okrepitev na levem zunanjem položaju, kjer je manjkala poškodovana Nizozemka Harma van Kreij. Začetni krč je hitro popustil srbsko krilno igralko Ano Kojić, ki je z levico zadela trikrat in se prav tako kot Klemenčičeva in Rebičova prvič vpisala med strelke v ligi prvakinj. Prvo tekmo za slovenske prvakinje je odigrala tudi Ukrajinka Julija Snopova.
 

Klemenčičeva nov biser


Krim, ki je povsem prenovil igralsko zasedbo, je prišel do prvega para točk in je spet resno v igri za napredovanje iz skupine D, v kateri je absolutni favorit evropski prvak Györ, s katerim se bodo zdaj merile dvakrat zapored, najprej v soboto na Kodeljevem. »Vsaka stvar potrebuje svoj čas, dobili smo 12 novih igralk. Na treningih smo delovali dobro, zdaj se je to preneslo tudi na tekmo. Vesel sem za zmago na tujem, kjer smo imeli tudi v preteklosti težave. V ključnih trenutkih smo pokazali značaj, ključno vlogo pa so imele naše Slovenke, denimo Maja, ki se je izkazala v vratih, Nina Žabjek je bila dobra v obrambi. Valentina se lepo razvija, o njej bomo še veliko slišali, moramo pa biti pazljivi, saj je v karieri pomembnih še veliko drugih dejavnikov,« je povedal Bregar.

Preberite še:

Komentarji: