Ducat golov Varagićeve premalo za Krim

Ljubljančanke so pokazale zelo slabo obrambo in so zasluženo izgubile proti češkemu Baniku.
Fotografija: Tudi 12 golov Alje Koren ni zadostovalo za zmago Krima. FOTO: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Tudi 12 golov Alje Koren ni zadostovalo za zmago Krima. FOTO: Uroš Hočevar

Kljub kar 12 golom Alje Varagić, prej Koren, so rokometašice Krima Mercatorja izgubile pomembno domačo tekmo lige prvakinj proti češkim kvalifikantkam, Baniku Most. Za nameček se je huje poškodovala ena od predvidenih glavnih adutinj, Nizozemka Harma van Kreij.

Domači poraz na prvi tekmi LP proti na papirju najšibkejšemu tekmecu v skupini D je boleč, Ljubljančanke imajo zdaj že takoj precej manj možnosti za preboj v glavni del 12 najboljših ekip stare celine.

Poraz je predvsem posledica slabe obrambe, ki ni mogla zaustaviti gostij, in slabe realizacije priložnosti. V čeških vratih se je namreč s 16 obrambami izkazala Dominika Müllnerova. Slovenke niso imele razpoložene čuvajke mreže in jima tudi niso bile v pomoč.

Krim je v prvem polčasu že vodil za dva gola, v drugem pa večinoma zaostajal, tudi s 23:27, nazadnje je bilo izenačeno pri 29:29 dobrih pet minut pred koncem. Od takrat ekipa trenerja Uroša Bregarja ni več zmogla gola in tekma je bila izgubljena.

»Tekmo smo izgubile zaradi slabega vračanja v obrambo,« je glavno hibo izpostavila Varagićeva, ki je bila v prvem polčasu uspešna osemkrat in Krim je vodil za gol. V drugem je prejel 18 golov, ob tem bil nezbran tudi v napadu. »Zgrešeni čisti streli so bili ob hitri češki igri pogubni za nas,« je nadaljevala desna zunanja igralka in poraz proti na papirju najlažjemu tekmecu v skupini D označila za bolečega: »Ampak zdaj ne smemo objokovati zapravljene priložnosti, moramo strniti vrste in iti v naslednjo tekmo 150-odstotno.«
 

V nedeljo pri Sävehofu


Ta bo v nedeljo pri Sävehofu, na Švedskem bodo morale biti krimovke precej bolj zbrane v napadu. »Pripravljali smo se v redu, žal naši vratarki nista imeli svojega dne. V prvem polčasu smo se držali dogovorov, prejeli 13 golov, v drugem pa pet več. Če pogledamo izkoristek, Manca Jurič je imela strel 0:4, Nina Zulić 3:10 in Ana Kojić 2:7. Če vse seštejemo, je jasno, da tako ne moreš premagati nikogar v LP,« je razmišljal trener Bregar.

Krim je imel v prvem polčasu dva gola prednosti, v drugem zaostal že s 23:27, pa se vrnil na 29:29, a v zadnjih petih minutah ni več znal zatresti mreže nizkorasle (170 cm) Müllnerove. »Možnosti za preboj v glavni del so zdaj manjše, ampak še igramo na Češkem. Tudi s Sävehofom bomo iskali točke in ni še vse izgubljeno,« je sklenil Bregar.

Preberite še:

Komentarji: