Krimovke na levem zunanjem položaju poleti še močnejše

Čeprav je tekoča rokometna sezona v polnem teku, strokovno vodstvo Krima Mercatorja že sestavlja ekipo za sezono 2022/23.
Fotografija: Tjaša Stanko (na fotografiji) bo s prihodom najnovejše okrepitve dobila novo kakovostno pribočnico.
Odpri galerijo
Tjaša Stanko (na fotografiji) bo s prihodom najnovejše okrepitve dobila novo kakovostno pribočnico.

Del nje bo 24-letna leva zunanja rokometašica Aleksandra Rosiak, so sporočili iz ljubljanskega kluba. Ena od nosilk igre poljske reprezentance, ki je znana predvsem kot odlična strelka z razdalje, je rokometno pot začela v domačem Plocku, Evropi pa se je predstavila v sezoni 2016/17, ko je zaigrala v dresu Lublina. Tam je ostala pet sezon, dosegla 58 zadetkov in osvojila več poljskih lovorik. V tej sezoni igra za francoski Besancon, ki tekmuje v ligi EHF.

Rosiakova je na minulem svetovnem prvenstvu v Španiji dosegla 22 zadetkov in bila na tekmah proti Srbiji, Rusiji in Črni gori najboljša strelka svoje reprezentance, za katero je skupaj z mlajšimi selekcijami odigrala že preko 80 tekem. Nastopila je tudi na dveh evropskih prvenstvih – leta 2018 in 2020. Rosiakova bo klubske barve ljubljanske ekipe oblekla na poletnem zboru nove sezone.

»Veseli smo, da smo v našo sredino privabili zelo perspektivno rokometašico, ki ima že kar nekaj izkušenj na najvišji ravni in je v svoji igri zelo raznovrstna. Igralko spremljamo že nekaj časa, na minulem prvenstvu v Španiji pa nas je s svojimi predstavami v dresu poljske reprezentance dokončno prepričala. V kombinaciji s (Tjašo) Stankovo in mlado (Betchaidelle) Ngombelejevo bo to izjemna moč s strani levega zunanjega položaja v prihodnji sezoni,« je prepričana Deja Ivanović, športna direktorica Krima Mercatorja.

Preberite še:

Komentarji: