Predbožični šov v legendarnem Zlatorogu: tekma za vrh

Celje Pivovarna Laško in Riko Ribnica jutri ob 16.30 iz oči v oči o jesenskem prvaku lige NLB. Derbi tudi v Kopru.
Fotografija: Celjani, na fotografiji zdaj poškodovani Matic Grošelj, so pred tremi meseci Ribnico zapuščali sklonjenih glav. FOTO: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Celjani, na fotografiji zdaj poškodovani Matic Grošelj, so pred tremi meseci Ribnico zapuščali sklonjenih glav. FOTO: Uroš Hočevar

Rokometno leto se bo na Slovenskem končalo na najboljši način, s tekmo med Celjem Pivovarno Laško in Rikom Ribnico, ki se bosta jutri ob 16.15 ob 15. obletnici dvorane Zlatorog pomerila za naslov jesenskega prvaka. Danes bo zanimivo tudi na drugih tekmah, denimo v Kopru, kjer bo gostovalo Gorenje (20.30).

V prvem mesecu novega leta bo vladalo precejšnje mrtvilo, saj se Slovencem po štirih letih ni uspelo uvrstiti na veliko tekmovanje in bodo SP na Danskem in v Nemčiji gledali iz naslonjačev. Se bo pa reprezentanca zbrala 2. januarja v Zrečah in potem 5. in 7. odigrala prijateljski tekmi v Franciji.

Tomaž Ocvirk še ne pozna poraza v dvorani Zlatorog, kjer so padli Flensburg, Zaporožje in Zagreb. FOTO: Uroš Hočevar
Tomaž Ocvirk še ne pozna poraza v dvorani Zlatorog, kjer so padli Flensburg, Zaporožje in Zagreb. FOTO: Uroš Hočevar




Kratke akcije se bodo udeležili tudi trije Celjani, Klemen Ferlin, Tilen Kodrin in Rok Ovniček, na rezervnem seznamu je Jaka Malus, ki bodo želeli v novo leto vstopiti kot jesenski prvaki. Tudi trener Tomaž Ocvirk želi ostati nepremagan v Zlatorogu ter obenem sprati madež po edinem porazu iz Ribnice, ki je odnesel Branka Tamšeta.
 

Točka razlike


Ribnica ima po 14 kolih 25 točk, le eno manj od Celja. Je edina nepremagana ekipa v ligi NLB in želi takšna tudi ostati, zato bo precej trd oreh za 22-kratne prvake. Res pa iz Celja še nikdar ni odnesla točke, edina zmaga je iz pokala Slovenije leta 2011 in tekme za 3. mesto (26:25).

Tilen Strmljan se je odlično znašel na položaju organizatorja igre Ribnice. FOTO: Uroš Hočevar
Tilen Strmljan se je odlično znašel na položaju organizatorja igre Ribnice. FOTO: Uroš Hočevar


Verjetno je odveč poudarjati, da je edini celjski igralec, ki je sodeloval na tisti tekmi, kapetan David Razgor, ki se zaveda, da pivovarje čaka vse prej kot lahko delo. »Ribnica je ta čas najtežji tekmec v DP in izšlo se je tako, da bo to prav zadnja tekma v koledarskem letu. Zavedamo se, kakšen je vložek, lepo bi bilo iti na odmor s tremi točkami prednosti. Ribnica nam je zadala edini poraz, v tem vmesnem času smo jo poizkušali pozabiti, vendar je zdaj čas, da po tekmi tudi Ribničani razmišljajo o njej na podoben način, kot smo morali mi pri njih,« je precej maščevalno nastrojen »Raza«, ki je bil star 14 let, ko so Celjani na otvoritvi Zlatoroga 21. 12. 2003 nadoknadili 13 golov zaostanka proti Ademarju Leonu in potem stopili na rokometni Mont Blanc.

Siniša Markota zagovarja čvrsto obrambo, zaradi katere je Ribnica edina nepremagana v prvenstvu. FOTO: Uroš Hočevar
Siniša Markota zagovarja čvrsto obrambo, zaradi katere je Ribnica edina nepremagana v prvenstvu. FOTO: Uroš Hočevar

 

Pestro tudi na tribunah


Reprezentant Ferlin bo zadnja ovira Dolenjcem in to visoka. »Ribniška obramba 3-2-1 je zelo neugodna, dobro se moramo pripraviti nanjo. Verjamem, da nam bo ob podpori navijačev uspelo ubraniti vrh lestvice,« je optimističen Trebanjec.

Njegov bivši soigralec pri Gorenju, kapetan Ribnice Mitja Nosan, je eden od glavni stebrov omenjene obrambe. »V Celje odhajamo sproščeni, a borbeni. Z dosedanjim delom sezone smo več kot zadovoljni. Vesel sem, ker bomo imeli tudi mi podporo s tribun,« si dobro tekmo obeta nekdanji reprezentant Nosan.

Preberite še:

Komentarji: