V Kopru brez ponovnega štetja golov, Celje pravočasno s tankega ledu

Koper in Maribor sta si v 13. kolu državnega prvenstva razdelila točki, vodilni Celje, Ribnica in Gorenje so zmagali v gosteh. Dolu pomembni točki pri Svišu.
Fotografija: Levoroki Srb Milan Marinović, edini tujec pri Loki, je Celjanom zabil štiri gole. FOTO: Tomi Lombar
Odpri galerijo
Levoroki Srb Milan Marinović, edini tujec pri Loki, je Celjanom zabil štiri gole. FOTO: Tomi Lombar

Trinajsto kolo v ligi NLB je bilo eno najbolj razburljivih doslej, pravzaprav ni bilo niti ene tekme, ki ne bi prinesla vsaj nekaj drame. Izjema ni bilo niti gostovanje prvakov iz Celja Pivovarne Laško pri Loki, najbolj napeto pa je bilo na Obali, kjer je 1200 gledalcev videlo remi med Koprom in Mariborom.

»Lahko smo veseli, da smo v Sloveniji priče takšnim rokometni predstavam,« po derbiju na Bonifiki gostujoči trener Marko Šibila ni bil razočaran, ker je Maribor v finišu zapravil vodstvo s 30:28.

Točko sta ekipi Uroša Rapotca, ki je doslej moral priznati premoč zgolj Celjanom, pristreljala Adam Bratković in z devetim golom še naprej vroči Nino Grzentič, ki se je prebil na tretje mesto med strelci. Štajerci so bili zadovoljni tudi s točko, saj so večji del tekme zaostajali, v 23. minuti že z 8:12.

Velkavrh: Užitek igrati v Bonifiki


Do zasuka je prišlo, ko je v 42. minuti izenačil Tine Marušič, z 10 zadetki strelec tekme, nakar je Andraž Velkavrh zaokrožil delni izid 4:0 za 23:22. Marušič, ki je v Maribor prišel iz Slovana, je zadel tudi za omenjenih 30:28 in ko se je zdelo, da bosta točki odpotovali na vzhod države, a je sledila vrnitev rumeno-modrih.

Levoroki Srb Milan Marinović, edini tujec pri Loki, je Celjanom zabil štiri gole. FOTO: Tomi Lombar
Levoroki Srb Milan Marinović, edini tujec pri Loki, je Celjanom zabil štiri gole. FOTO: Tomi Lombar


Obe ekipi sta imeli napad za zmago, vendar se je končalo z delitvijo točk, po kateri se je Koper dvignil na peto mesto, Maribor pa se še utrdil na četrtem in je na dobri poti, da po sezoni 2015/16 znova zaigra v končnici za prvaka. »Maribor je imel pripravljen odgovor na našo hitro igro, v zadnjih dveh minutah nam je uspelo izenačiti, na koncu pa nam je zmanjkalo nekaj sreče za popoln preobrat,« je srečanje podoživel Dani Zugan.

Otrok koprske rokometne šole Velkavrh, ki že tretjo sezono brani vijoličaste barve, je dodal: »Obrestovala se nam je odločitev za obrambo 5-1, s katero smo se vrnili v igro, potem je šlo gol za gol in remi je bil pravičen. Lepo je priti v Bonifiko, pred takšno publiko je vedno užitek igrati. Naša liga si zasluži, da bi bile tribune vedno tako polne.«
 

Ocvirk zadovoljen zgolj z zmago


Zasuka v domačo prid pa ni bilo v dvorani Poden, iz katere so prvaki vzeli ves plen, vendar so se morali zanj pošteno preznojiti. Nizka, a zelo gibljiva in spretna zunanja vrsta Loke je celjski obrambi povzročala obilo preglavic.

Adam Bratković je mariborsko mrežo zatresel štirikrat. FOTO: Matia Ščukovt
Adam Bratković je mariborsko mrežo zatresel štirikrat. FOTO: Matia Ščukovt


Sprva ni kazalo na napeto tekmo, gostje so krenili odločno in Tilen Kodrin je vodstvo povišal na 10:4. Toda ekipa Roberta Beguša je "grizla" in se prigrizla do izenačenja na 26:26, v zadnjih desetih minutah pa so Celjani vendarle unovčili izkušnje iz lige prvakov, Kodrin, Draško Nenadić, Jan Jurečič in William Accambray so dosegli odločilne gole.

»Zadovoljen sem z osvojenima točkama, z igro pač ne,« ni bil navdušen trener Tomaž Ocvirk, sedemkratni strelec Kodrin pa zmagi ni gledal v zobe: »Poden je vedno neugoden, Loka nam je s svojo značilno igro povzročala težave in nas silila v napake. Dihala nam je za ovratnik, a na koncu nam je z obilo truda uspelo osvojiti obe točki, za kar bi čestital soigralcem.«
 

Dobova, Jeruzalem in Krka v rezultatski krizi


Čeprav so za letos končali evroligaške nastope, sta pred Celjani še dva zahtevna izziva, najprej pri Mariboru, ki poraza ne pozna že sedem tekem, in na koncu z Ribnico, edino neporaženo ekipo v ligi. Do desete zmage je prišla v Dobovi, kjer je začela zaspano in zaostala z 8:11, nato pa se prebudila in zmagala za 10 golov.

Mladi celjski krožni napadalec Kristjan Horžen se je takole boril na črti. FOTO: Tomi Lombar
Mladi celjski krožni napadalec Kristjan Horžen se je takole boril na črti. FOTO: Tomi Lombar


Dobova se je podobno kot Jeruzalem, ki je klonil proti Trimu, znašla v krizi, doživela je sedmi zaporedni poraz, na točko zaostanka se ji je približal Dol, ki je v derbiju novincev zmagal v Ivančni Gorici. Odločilni gol je v zadnji sekundi dosegel najboljši gostujoči rokometaš Gregor Klepej.

Na zadnji tekmi pa je Gorenje suvereno prišlo do zmage v Novem mestu, Aleks Kavčič in Matic Verdinek sta dosegla po osem golov za Velenjčane. Krka, superpokalna prvakinja, pa je vse dlje od mest, ki vodijo v končnico za prvaka.

Preberite še:

Komentarji: