Še en zelo visok poraz Adžićevih deklet proti Franciji

Slovenske rokometašice so v kvalifikacijah za EP 2024 po velenjskih minus 15 pri svetovnih in evropskih prvakinjah v Orleansu izgubile kar za 19 golov.
Fotografija: Kapetanka Ana Gros in Tjaša Stanko nista bili veseli v Franciji, kjer sta včasih igrali. FOTO: Jure Makovec/AFP
Odpri galerijo
Kapetanka Ana Gros in Tjaša Stanko nista bili veseli v Franciji, kjer sta včasih igrali. FOTO: Jure Makovec/AFP

Slovenska ženska rokometna reprezentanca je v 4. krogu kvalifikacij za evropsko prvenstvo leta 2024 izgubila v Orleansu proti Franciji z 22:41 (9:19). Varovanke črnogorskega stratega Dragana Adžića so v četrtek v Velenju proti Francozinjam klonile z 20:35.

Kljub temu Slovenke ostajajo na drugem mestu skupine 4 s štirimi točkami. V prvem ciklu kvalifikacij so visoko premagale Latvijo (51:13) in Italijo (31:18). V zadnjem delu kvalifikacij bodo Slovenke 3. ali 4. aprila igrale proti Latviji v gosteh, 7. aprila pa še doma proti Italiji. Takoj zatem jih čakajo olimpijske kvalifikacije, v Bonnu se bodo za dve mesti v Parizu merile z Nemčijo, Paragvajem in Črno goro.

image_alt
Slovenke prejele francosko zaušnico; Dragan Adžić: Mora biti zdravilna

Francozinje so si z zmago že zagotovile nastop na EP in imajo na vrhu lestvice osem točk, Slovenke imajo štiri, Italijanke dve, Latvijke pa so brez točk. Italija in Latvija sta dvoboj četrtega kroga začeli ob 18.30.

Dragana Adzića čaka precej dela pri dvigovanju forme reprezentantk. FOTO: Pau Barrena/AFP
Dragana Adzića čaka precej dela pri dvigovanju forme reprezentantk. FOTO: Pau Barrena/AFP

Na EP, ki ga bodo med 28. novembrom in 15. decembrom gostile Avstrija, Švica in Madžarska, napredujeta po dve najboljši reprezentanci iz osmih skupin ter štiri najboljše tretjeuvrščene zasedbe.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: