Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Rokomet

Slavljenec velika okrepitev v Zlatorogu

Za Celje Pivovarno Laško bo v prihodnji sezoni igral eden najbolj obetavnih levorokih igralcev v Evropi.
Diogo Silva prihaja v Celje, kjer je blestel na lanskem mladinskem EP. FOTO: EHF<br />
&nbsp;
Diogo Silva prihaja v Celje, kjer je blestel na lanskem mladinskem EP. FOTO: EHF<br /> &nbsp;
2. 7. 2019 | 17:15
2. 7. 2019 | 18:16
2:49
Diogo Silva, ki je blestel na lanskem mladinskem evropskem prvenstvu v Celju v dresu Portugalske, je nova in verjetno tudi zadnja okrepitev rokometašev Celja Pivovarne Laško za prihodnjo sezono.

Gre za 198 cm visokega in 90 kg težkega desnega zunanjega igralca. Iz Porta bo v Slovenijo prišel za eno leto na posojo z možnostjo podaljšanja sodelovanja in kasnejšega odkupa pogodbe. Ravno danes je dopolnil 21 let. Nazadnje je bil posojen portugalskemu drugoligašu Avanci.

Celjani bodo igrali v atraktivni skupini lige prvakov s PSG, Barcelono, Flensburgom, Pick Szegedom, Zagrebom, Aalborgom in Elverumom ter lovili prvi nastop v osmini finala po šestih letih. Priprave bodo začeli 24. t. m.


Konkurenca Grošlju


Trener Tomaž Ocvirk bo imel na desnem zunanjem položaju poleg Silve še obetavnega reprezentančnega kandidata Matica Grošlja, ki se vrača po poškodbi, ter še mlajša Tadeja Kljuna in Matica Košca.



V polfinalu MEP proti Sloveniji, ki je na koncu osvojila zlato kolajno, je Diogo Silva dosegel šest golov. Bil je izbran za najboljšega igralca turnirja. Skupaj je zbral 56 golov, le enega manj od najboljšega strelca Gregorja Ocvirka.


Celje ga je že navdušilo


»Ponosen sem, da sem postal član Celja Pivovarne Laško. Že lansko EP v Celju in igranje v Zlatorogu me je navdušilo, saj sem tu doživel enega najlepših trenutkov v karieri. Ko je prišla ponudba Celja, nisem veliko razmišljal. Gre za najboljši klub v Sloveniji, enega največjih v Evropi, kjer so pričakovanja visoka in verjamem, da bom zaupanje upravičil. Za odhod v Celje sem se odločil, ker ocenjujem, da je to korak naprej v moji karieri. Igrali bomo v elitni ligi prvakov proti ekipam, kot so Barcelona, PSG, Flensburg ... Čaka nas trdo delo, dobri treningi. V Celju si želim napredovati, kot so to storili že mnogi igralci pred mano,« je povedal Diogo Silva, ki bo na desnem zunanjem položaju nasledil Branka Vujovića.

Diogo Silva je prejel nagrado za najboljšega igralca lanskega mladinskega EP v Celju. FOTO: CPL
Diogo Silva je prejel nagrado za najboljšega igralca lanskega mladinskega EP v Celju. FOTO: CPL


Ocvirk: Želimo ga dalj časa


Trener Tomaž Ocvirk ni skrival zadovoljstva z okrepitvijo. »Dioga smo spremljali že na lanskem EP v Celju, kjer je zasluženo postal najkoristnejši igralec in najboljši desni zunanji turnirja. Navkljub temu še ima prostor za napredek. Gre za napadalno izjemno kvalitetnega igralca in verjamem, da bo v Celju samo še napredoval in ostal dalj časa.«

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine